A3 Haber

Soma’da eylem yapan madencilerden Meclis’e çağrı: Verilen sözleri tutun

Soma’da eylem yapan madencilerden Meclis’e çağrı: Verilen sözleri tutun

Soma’da eylem yapan madencilerden Meclis’e çağrı: Verilen sözleri tutun
Şubat 17
10:49 2020

Bağımsız Maden-İş öncülüğünde yıllardır ödenmeyen tazminatları için mücadele eden Soma maden işçileri, dün kendilerine verilen sözlerin tutulması talebiyle yine eylemdeydi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nın (Bağımsız Maden-İş) öncülüğünde yıllardır ödenmeyen tazminatları için mücadele eden Soma maden işçileri, dün kendilerine verilen sözlerin tutulması talebiyle eylemdeydi.

“Verilen sözleri tutun! Yasal düzenlemeler hemen yapılsın” pankartıyla Soma Kaymakamlık Meydanı’ndan Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) yürüyen işçiler, “Tek kuruşumuzu patronların cebinde bırakmayacağız” dedi. Yürüyüşe çok sayıda maden işçisinin yanı sıra, işçi yakınları ve yurttaşlar da katıldı.

3 bin 500 tazminat mağduru maden işçisi ve Bağımsız Maden-İş Sendikası adına yapılan açıklamada, bir yıldır her türlü zorluğa rağmen inatla sürdürülen mücadelenin sonucu olarak Eynez Ocağı’nda çalışan işçilerin tazminatlarının bir bölümünün ödendiği belirtildi.

Uyar, Geventepe, Atabacası ve Işıklar ocaklarında çalışan işçilerin de haklarını alabilmek için daha fazla mücadele etmek gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi;

“Bu rödovanslı işyerlerinden haklarımızı alabilmek için önümüzdeki günlerde yapılması gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyor, verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilerin grup başkan vekilleri, basının önünde üç kez bize ‘Şayet AKP Meclis’e torba kanun teklifi getirirse biz bu teklifin yasalaşması için çalışacağımıza söz veriyoruz’ dediler. AKP grup başkan vekilleri de bu teklifi Meclis’e getireceklerine dair söz verdiler. Ne yazık ki bugüne kadar teklif Meclis gündemine getirilmedi. Soma milletvekili Mehmet Ali Özkan’a defalarca çağrı yapmamıza rağmen teklifi Meclis’e getirmek için tek bir şey yapmadı. Kendisinin de yasa teklifi yapma yetkisi var. Son kez çağrı yapıyoruz: Sayın Özkan eveleyip geveleme, teklifi Meclis’e ver ya da derhal istifa et!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER