A3 Haber

AKP’den İş Bankası hamlesi: SPK ve BDDK başkanları AKP Genel Merkezi’nde

AKP’den İş Bankası hamlesi: SPK ve BDDK başkanları AKP Genel Merkezi’nde

AKP’den İş Bankası hamlesi: SPK ve BDDK başkanları AKP Genel Merkezi’nde
Şubat 19
22:50 2020

AKP, CHP’nin temsil ettiği İş Bankası’ndaki Atatürk hisselerinin hazineye devri için çalışmalarını sürdürürken, konu ile ilgili AKP Genel Merkezi’nde oluşturulan komisyonun toplantısına SPK ve BDDK Başkanlarının da katıldığı ortaya çıktı.

AKP, İş Bankası’ndaki CHP tarafından temsil edilen Atatürk hisselerinin hazineye devri için çalışmalar sürüyor. Devrin gerçekleşmesine yönelik çalışmalar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında parti genel merkezinde oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştiriliyor.

Hisselerin devrinin hukuki bir zemine oturtulması için değerlendirmelerin yapıldığı komisyonun dün gerçekleşen toplantısında, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in de yer aldığı öğrenildi. AKP Genel Merkezi’ndeki toplantıya katılan SPK ve BDDK başkanlarının yapılacak düzenlemenin içeriği ile ilgili görüşlerini bildirdiği kaydedildi.

Yeniçağ’da yer alan habere göre, AKP’nin hisselerin devri için yasal düzenlemenin yanında algı oluşturmak için de çalışmalar yaptığı belirtildi. Öngörülen algı çalışmasına göre, CHP’nin İş Bankası’ndaki Atatürk’e ait hisselerin karını Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarmada sorun çıkardığı ve hisselerin hazineye devri durumunda kar miktarının daha düzenli bir şekilde aktarılacağı söylemi işlenecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER