A3 Haber

Erdoğan: Genel Merkez’de asla sigara içilmeyecek, odaları gezip kontrol edeceğim

Erdoğan: Genel Merkez’de asla sigara içilmeyecek, odaları gezip kontrol edeceğim

Erdoğan: Genel Merkez’de asla sigara içilmeyecek, odaları gezip kontrol edeceğim
Şubat 19
11:15 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarına sigara uyarısı yaparak, “Genel Merkez’de asla sigara içilmeyecek. Odaları gezeceğim ve kontrol edeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün iki saat süren AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti kurmaylarına güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre, parti yöneticilerine de sigara yasağının uygulanmasına yönelik hatırlatmada bulunan Erdoğan, Genel Merkez’de yeniden yapılanma ve partinin dekorasyonunda planlanan değişikliklerle ilgili sunumu dinledi.

“Odaları gezip kontrol edeceğim”

Partinin kurumsal kimliğine uymayan bazı uygulamaların olduğunu duyduğunu anlatan Erdoğan, bunlardan birinin de sigara yasağının ihlal edilmesi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Genel Merkez’de asla sigara içilmeyecek. Odaları gezeceğim ve kontrol edeceğim” dedi.

Erdoğan ayrıca bir genel başkan yardımcısına sigarayı bırakıp bırakmadığını da sordu. Sigarayı bıraktığını ancak yeniden başlamak durumunda kaldığını söylemesi üzerine Erdoğan, “Odanızda içmiyorsunuz değil mi?” diyerek espri yaptı ve parti kurmaylarından sigarayı bırakmalarını istedi.

“Darbe falan yok”

Erdoğan yeni darbe söylentilerine ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

“Bu yönde söylentilerle vatandaşın aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Darbe falan yok. Bu söylentileri çıkaranlar maksatlı yapıyorlar. Bu saatten sonra kim darbeye niyetlenecek? Milletimizin gerekirse neyi var neyi yok yine meydanlara çıkacağına inanıyorum. Kurumlarımız teyakkuz halinde. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil. (Milletvekillerine) Darbe konusunun üzerinde çok konuşmayın, dillendirmeyin. Paylaşım ve konuşmalarınızda çok hassas davranın. Birlik ve beraberlik zamanı.”

“Kurulduğumuz gün neysek bugün de oyuz”

Toplantıda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün Karar gazetesinde yayımlanan “AK Parti kuruluş ilkelerine dönmeli” sözleri de gündeme geldi.

Erdoğan, “Biz ilkelerimizden sapmadık. Kurulduğumuz gün neysek bugün de oyuz. Bizimle aynı yolda yürümek istemeyenler ayrıldı. Bizim görüşlerimiz her zaman belli, bundan sonra da değişmeyecek. Biz kendi işimize bakalım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER