A3 Haber

İmamoğlu UKOME kararını değerlendirdi: Elinden oyuncağı alınmış çocuk tavrı

İmamoğlu UKOME kararını değerlendirdi: Elinden oyuncağı alınmış çocuk tavrı

İmamoğlu UKOME kararını değerlendirdi: Elinden oyuncağı alınmış çocuk tavrı
Şubat 19
14:26 2020

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME’ye bazı bakanlıklardan temsilcilerin katılımına olanak sağlayan düzenlemeyle ilgili olarak, “Bu şaşırmışlık. Şaşkınlık. Yani oyuncağı elinden alınmış bir çocuk ağlar ya; öyle bir durum” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe gören Ulaşım Koordinasyon Merkezleri’nin (UKOME) içeriğinde değişikliğe gidilmesini İmomoğlu şöyle değerlendirdi; “Eşitlik dengesi denen şey, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürüyen hususlarla ilgili, İstanbul’daki ilgili kamu kurumlarının da masada olduğu ve orada ortak akılla bir sürecin kararının alınması; ama günün sonunda, İBB’nin neredeyse yüzde 99 oranında hizmet verdiği bir alanda, kararın netleşmesiyle ilgili yine, bir nevi iradenin İBB’de olmasıyla ilgili bir kurul tanımı vardı. Ama bugün gördüğümüz şey; ‘Biz buraya, 3 tane daha bakanlıktan eleman yollayalım…’ Birisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan -ne alakası varsa ulaşımla- birisi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan -onun da ne alakası varsa-… Yazık yani. Kurumlarımıza yazık. ‘Biz bunu artıralım. 3-4 tane daha ilave yapalım ve burada çoğunluk elde edelim.’ Yani akıl tutulması. Çok üzülüyorum. Üzüntünün ötesinde, artık isyan ediyorum. Niye isyan ediyorum biliyor musunuz? Bunu yapan akıl, ‘Ya biz bu seçimi kaybettik, ama biz hala İstanbul’u yöneteceğiz’ iradesinde. Akılsız bir irade. Ama böyle bir irade! Bu işi yapan, böyle bir kurulu tanımlayan, Mart seçiminden sonra seçimi iptal eden o bir avuç insanla, aynı akıl. Hiç farkı yok. Aynı akıl, orada devreye giriyor. Bu; bugün UKOME, dün başka bir şeydi, yarın başka bir şey… Böyle ısmarlama iş olur mu? Bunu kanun, bunu hukuk geri çevirecektir. Ben, inanıyorum. Tabii ki hızlıca Danıştay’a başvurumuzu yapıyoruz yürütmenin durdurulması istemiyle, bunun iptaliyle ilgili. Bununla ilgili Danıştay kararları var. Bununla ilgili geçmişte alınmış yargı kararları var. Ve kanuna aykırı.”

“UKOME kararı tamamen siyasi”

UKOME kararını tamamen siyasi olarak niteleyen İmamoğlu, “Güne göre, siyasi hesaba göre, siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyanın hiçbir aklı başında yöneticisinin, yönetiminin böyle bir hamle yapma ihtimali bile yok. Bu şaşırmışlık. Şaşkınlık. Yani oyuncağı elinden alınmış bir çocuk ağlar ya; öyle bir durum. Burası sizin oyuncağınız değil. Burası İstanbul. Kadim bir kent. Bugün Ekrem var, yarın başka birisi var, dün başka birisi vardı. Yani buna saygı duyup, birbirimize sarılsak, birbirimizle iyi geçinsek, güzel işler üretsek, konuşsak, ortak akılla işler üretsek… Hayatınız siyaset mi? Hayatınız siyasi partiler mi? Hayatınız siyasi liderler mi? Benim hayatım; 16 milyon insan. Sizin de hayatınız, 83 milyon insan olsun; partiniz, siyasi egonuz değil. İstanbul’da otobüs, minibüs, taksi, her şey, bakın her şey, belediyeyle ilişkili. Kanun, bunun yetkisini İBB’ye vermiş. Sorumluluklarını vermiş. Bazı trafik düzenlemeleri vardır, orada Emniyet devreye girer; o da zaten masada. Ama siz, bütün bu kararları almayla ilgili, ortaya farklı bir ortam yaratmak, ‘Burayı biz seçimde kaybettik, ama bak biz yöneteceğiz…’ Elinden oyuncağı alınmış çocuk tavrı bu. Her gün ağlamak gibi bir şey. Millet bunun farkında. Bu şekilde davrandıkları sürece, Türkiye demokrasisine zarar vermeye çalışıyorlar. Ama ne biz ne bu ülkenin hukuku, kanunu, gerçek hukukçular, hukuku düzeni ne de halkımız buna müsaade etmeyecek” dedi. (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER