A3 Haber

Özel okul öğretmeni ‘adalet yok’ diyerek, turizm emekçisi borçları yüzünden intihar etti

Özel okul öğretmeni ‘adalet yok’ diyerek, turizm emekçisi borçları yüzünden intihar etti

Özel okul öğretmeni ‘adalet yok’ diyerek, turizm emekçisi borçları yüzünden intihar etti
Şubat 19
12:15 2020

Türkiye’nin bir süredir gündeminde olan ve giderek artan intihar vakalarına ikisi daha eklendi. Ankara’da özel bir okulda matematik öğretmeni olan İnan Avşar, eğitim sistemini ve fazla mesai saatlerini eleştirerek yaşamına son verdi. Diğer yandan Antalya’da Halit Yılmaz adlı yurttaş 26 bin 450 liralık borcu nedeniyle intihar etti.

Son zamanlarda artan intihar vakalarına iki tane daha eklendi. Bir öğretmen eğitim sistemini ve fazla mesai saatlerini eleştirdikten sonra yaşamına son verirken, bir yurttaş da borçları yüzünden bir mektup bırakarak intihar etti.

Matematik Öğretmeni “Adalet yok” diyerek intihar etti

Ankara’da özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan İnan Avşar intihar etti. Avşar, bir gün önce YouTube’a yüklediği videoda “Çok mücadele ettim” diyerek eğitim sistemini ve fazla mesai saatlerini eleştirmişti.

Batıkent’te aracında intihar eden matematik öğretmeni İnan Avşar’ın cenazesi adli tıp kurumuna kaldırıldı.

İntihar eden İnan Avşar, Youtube hesabından paylaştığı videosunda şu ifadelere yer verdi.

“Çocuklarınızı okula göndermeyin. Çocuklarınızın beyni yıkanıyor. 15 yıllık eğitimciyim, bu işe severek girdim. Babam da eğitimciydi. Çocuklardan çok şey öğrendim. Ama şunu fark ettim ki okul tamamen ticari bir hapishane. Çocukların şu an oralarda beyni yıkanıyor. Saçma sapan bir sisteme adapte etmeye çalışıyorlar çocuklarınızı. Artık çocukların yüzüne bakamıyorum. Yüzlerine bakamıyorum. Saçma sapan bir sisteme hazırlıyorum çocukları”

YouTube video

 

26 bin liralık borç intihara sürükledi

Antalya Manavgat’ta Halit Yılmaz adlı yurttaş, 26 bin 450 lira borcu nedeniyle intihar etti. Yılmaz, intiharından önce bıraktığı mektupta ‘Kimseye kızgın değilim. Herkes hakkını helal etsin’ dedi.

Antalya Manavgat’ta Halit Yılmaz isimli yurttaş, 26 bin 450 lira borcu nedeniyle intihar etti. Turizm sektöründe çalışan Yılmaz, 48 yaşında ve iki çocuk babasıydı. Yılmaz intiharından önce bıraktığı notta ise şunları yazdı;

“Banka borçları yüzünden ve para sıkıntısından, Denizbanka 26 bin, Fibabanka 450 TL borcum var ödeyemiyorum. Kimseye kızgın değilim. Herkes hakkını helal etsin.
SON.
Halit Yılmaz”

Ağır tonajlı araç yıkama işçisi, kendisini ağaca astı

Öte yandan Burdur’da sanayi sitesinde, ağır tonajlı araç yıkamacılığı yapan 46 yaşındaki Avni Ç.’nin, Burdur Gölü kıyısındaki ormanlıkta, iple ağaca asılı cansız bedeni bulundu.

Burdur Gölü kıyısındaki Şeker Plajı mevkisinde sabah hayvanlarını otlatan çoban İsmail Mert Kaya, ağaca asılı kişiyi görünce sağlık ekiplerine haber verdi. İhbarla bölgeye gelen sağlık görevlileri, ağaca iple boynundan asılı kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Cansız bedenin, evli ve iki çocuk babası Avni Ç.’ye ait olduğu belirlendi.

Acı haberi alıp, bölgeye gelen Avni Ç.’nin arkadaşları, Küçük Sanayi Sitesi esnafı gözyaşı döktü. Avni Ç.’nin, Burdur Küçük Sanayi Sitesi’nde, ağır tonajlı araç yıkamacılığı yaptığı belirtildi.

BURDUR’DAKI SANAYI SITESINDE, AGIR TONAJLI ARAC YIKAMACILIGI YAPAN AVNI C.’NIN (46), BURDUR GOLU KIYISINDAKI ORMANLIKTA, IPLE AGACA ASILI CANSIZ BEDENI BULUNDU.
(FOTO:BURDUR-DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER