A3 Haber

Koro sanatçılarının maaşlarını çalan muhasebeci yakalandı

Koro sanatçılarının maaşlarını çalan muhasebeci yakalandı

Koro sanatçılarının maaşlarını çalan muhasebeci yakalandı
Şubat 20
11:44 2020

İzmir’de beşi misafir toplam 84 ses ve saz sanatçısı ile 17 personelin yaklaşık 700 bin TL tutarındaki şubat ayı maaşlarını zimmetine geçiren Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Muhasebe Bölümü çalışanı Y.Y., yakalandı.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun muhasebe bölümünde çalışan Y.Y., iddiaya göre, kurum bünyesinde görevli 57 ses, 22 saz, beş misafir sanatçı ile 17 personelin yaklaşık 700 bin TL olan maaşını, kendi hesabına geçirip ortadan kayboldu. Zimmet olayı, her ayın 15’inde maaşlarını alan sanatçılar ve personelin hesaplarında şubat ayı maaşlarını görememeleri üzerine ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma başlattı. Polisin yakınlarının bilgisine başvurduğı Y.Y.’nin tefeciye yüklü miktarda borcu olduğu belirlendi.

Yapılan araştırmalar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olan Y.Y.’nin memur olarak İzmir 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na geçtiği, sekiz ay önce de İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda muhasebe elemanı olarak çalışmaya başladığı saptandı.

Evinde saklandığı tespit edilen Y.Y., düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan Y.Y.’nin polisteki sorgusu sürüyor. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER