A3 Haber

Yol kenarındaki hayvan heykellerini parçaladı: Putların burada ne iş var dedi

Yol kenarındaki hayvan heykellerini parçaladı: Putların burada ne iş var dedi

Yol kenarındaki hayvan heykellerini parçaladı: Putların burada ne iş var dedi
Şubat 20
14:47 2020

Ankara Çamlıdere’de yol kanarındaki ahşap hayvan heykelleri, Eskişehir’den ilçeye ziyarete gelen E.K. ve S.K. çifti ile oğulları G.K. tarafından parçalandı. Şüphelilerden E.K. sorgusunda “Burada putların ne işi var?” dedi.

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde üç kişi, ilçenin girişinde bulunan yaklaşık 30 ahşap heykeli kırıp parçaladı. Heykellerin tahrip edilmesi ilçede tepkiye neden oldu. Çamlıdere Belediyesi görevlileri, polise şikayette bulundu.

Polis, mobese ve güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, heykelleri tahrip eden üç kişiyi belirledi. Şüphelilerin, Eskişehir’den ilçeye ziyarete gelen E.K, eşi S.K. ve oğlu G.K. olduğu belirlendi. Üç kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerden E.K. sorgusunda “Burası Şeyh Ali Semerkandi Hazretleri’nin mübarek toprakları. Burada putların ne işi var? Müslümanlığın putlukla alakası olmaz” dediği öğrenildi. İfadelerinin ardından serbest bırakılan şüpheliler hakkında ‘kamu malına zarar vermek’ suçundan başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Mobeseye yakalandılar

Üç kişinin, geyik, at, eşek gibi hayvan heykellerine zarar vermesine ilişkin mobese görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntüde, ilçeye gelen ailenin, ilçe girişinde heykelleri görünce otomobilden indiği görüldü. E.K, S.K. ve G.K.’nin yol kenarında aynı güzergahta bulunan ahşap heykelleri dört dakika içinde kırıp, parçalaması görüntüye yansıdı. Bu sırada ailenin yedi ve on yaşlarındaki iki çocuğunun onları izlemesi de görüntüde yer aldı.

“İlçe girişine yeniden yerleştireceğiz”

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, heykellerini tanesinin 500-600 TL civarında olduğunu belirterek, kırılan heykelleri belediyenin kazan dairesinde yaktıklarını söyledi.

Başkan Can, heykellerin yenilerini yaptırdıklarını belirterek, “Onları ilçe girişine yerleştireceğiz. Geyik, at, eşek, bahçıvan heykeli bunlar. Çamlıdere’nin ağacı meşhur olduğu için ahşaptan yaptırıyoruz. İlçe halkımız çok uygardır. Bunların yaptıklarının dinimizle ilgisi yoktur. Bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kamu malına zarar verdikleri için dava açılmasını sağlayacağız” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER