A3 Haber

Almanya’da siyaset, AKP’de danışmanlık yapan Ceyhun, büyükelçiliğe atandı

Almanya’da siyaset, AKP’de danışmanlık yapan Ceyhun, büyükelçiliğe atandı

Almanya’da siyaset, AKP’de danışmanlık yapan Ceyhun, büyükelçiliğe atandı
Şubat 21
10:03 2020

Almanya’da Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atandı. Ozan Ceyhun, 2015 seçimlerinde AKP’nin İzmir Milletvekili adayıydı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Almanya’dan Yeşiller ve SPD üyesi olarak Avrupa Parlamentosu milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atandı. Ozan Ceyhun, 2015 seçimlerinde AKP’nin İzmir Milletvekili adayıydı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda açık olan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Cenap Fillikçioğlu, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Muhittin Özbay, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ise İlker Ötgünlü uygun görüldü.

Atama Kararları’na göre, Ticaret Bakanlığı’nda Aksaray Ticaret İl Müdürü Vahit Özer, Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Ömer Tuncay Baysülen ve Şanlıurfa Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer görevlerinden alındı.

Ozan Ceyhun kimdir?

Ozan Ceyhun 10 Ekim 1960 Adana doğumlu.  1979’de Boğaziçi Lisesi’nden mezun olan Ozan Ceyhun, İstanbul’da büyüdü.

Hacettepe Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı okudu. 1980 darbesinde Avusturya’ya 1982 yılında ise Almanya’ya gitti.

Almanya’da sosyal pedagog olarak eğitimini tamamladı. 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi’ne üye oldu ve aktif çalışmalarda bulundu.

Ağırlık noktası Almanya’da yabancılar ve mültecilerin durumları idi. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal Bakanlığı’nda çalıştı.

1998 ile 2000 yılları arasında Yeşilller Partisi Almanya (Die Grünen) adına Avrupa Parlamentosu’nda görev aldı. Bu görevi 2000 yılında SPD’ye geçtikten sonra da 2004 yılına kadar devam etti. 2013 yılında AKP’ye danışmanlık görevi yapan Ceyhun, 2015 seçimlerinden AKP’nin İzmir Milletvekili adayı oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER