A3 Haber

Ceren Damar davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet hapis

Ceren Damar davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet hapis

Ceren Damar davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet hapis
Şubat 21
12:37 2020

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisiyken 2 Ocak 2019’da kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilen Ceren Damar Şenel cinayeti davasında dördüncü duruşması görüldü. Sanık Hikmet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Hasan İsmail Hikmet, “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan yargılanıyordu.

29 Kasım’da görülen ikinci duruşmada savcı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve sekiz yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü celsesinde karar açıklandı.

Şenel’in ailesi dava öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Şenel’in babası Mustafa Damar, diğer aile bireyleriyle yaptığı basın açıklamasında adalet beklediklerini söyledi.

Açıklamada hazır bulunanlar ise “Ceren Damar için adalet istiyoruz” yazılı pankart açtılar.

Yaklaşık 100 avukatın bulunduğu salon, erken saatlerden itibaren doldu.

Duruşmanın başlamasıyla Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu’nun davaya müdahillik talebi, “suçtan doğrudan zarar görmedikleri” gerekçesiyle reddedildi.

Sanık avukatı: Müvekkilim katliam yapmamıştır, seri cinayet işlememiştir

Talebin reddedilmesinin ardından savunma yapan sanık avukatı Vahit Bıçak, “Elbette bugün ele aldığımız olayda sanık bir suç işlemiştir. Konuştuğumuz konu cezanın ne olması gerektiği konusudur. Ceren Damar‘a adalet için, Hasan İsmail Hikmet’e adalet için buradayız. Sanık ne yapmamıştır? Sanık çoklu bir öldürme yapmamıştır. Sanık burada bir katliam yapmamıştır. Çılgın cinayet de yapmamıştır. Seri cinayet de işlememiştir. Çoklu öldürmeler üç başlık altında karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Vahit Bıçak’ın ifadesi sırasında mağdur avukatları tepki gösterdi.

Bu tepkiler üzerine sanık avukatı Bıçak, “Sanık neler yapabilirdiyi neler yapmadıyı anlatıyorum. Size bugün hukuk dersi vereceğim. Sanık kantine gidip elindeki silahın mermisini boşaltabilirdi. Sanık katliam işlememiştir. Silahla taramamıştır. Öğretim odasına dalıp karşısına kim çıktıysa ateş etmemiştir” dedi.

Bıçak’ın sözleri salonda tepkilere neden oldu.

Ceren Damar’ın öldürülmesinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da seslendirenler arasında yer aldığı bir şarkı bestelendiğini belirten sanık avukatı Bıçak, “Bu dava boyunca besteler yapılmış, şarkılar söylenmiş açıklamalar yapılmış ve Anayasa’nın 138. maddesi ihlal edilmiştir. Bunu devletin üst kademelerindeki kişiler yapmıştır. Biz mahkeme heyetinin baskı altında kalmayacağına inanıyoruz” dedi.

Sanık avukatı: “Bu kadın cinayeti davası değil”

Öldürülen Ceren Damar Şenel’in ve sanığın telefonunun incelenmediğini belirten sanık avukatı Bıçak, “Sanığın telefonun incelenmesine ilişkin rapor bulunmamaktadır. Maktulün cep telefonu hafızası, görüşmeler, fotoğraf arşivine hiçbir şekilde ulaşamamıştır. Sanıkla maktul arasındaki ilişki için bu kayıtlara bakılır. Somut olayımızda iki tarafa da bu yapılmamıştır. Maktulenin telefonu açılırsa ne olacak merak ediyoruz. Devlet sırrı gibi korunuyor” dedi.

Bıçak gelen tepkilere ise “Karşımızda hukuken katil yoktur sanık vardır” diye karşılık verdi.

Avukat Bıçak, sanık Hikmet’in cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek, “Bu, bir kadın cinayeti davası değildir. Karşınızda bu kadar ağır bir suçun mağdurunun oturduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

Vahit Bıçak’ın bu sözleri de salonda tepkiyle karşılandı.

Sanık avukatı: “Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet paylaştı”

Bıçak, “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” dedi.

Sanık avukatının savunmasının ardından, savcının mütalaasında herhangi bir değişiklik olmadı.

Karar: Ağırlaştırılmış müebbet

Mahkeme kararını gizli olarak açıklayacağını belirterek duruşma salonunu boşalttırdı.

Kararını açıklayan heyeti sanık Hikmet’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER