A3 Haber

Google’dan Demirören Medya’ya 150 bin dolarlık fon

Google’dan Demirören Medya’ya 150 bin dolarlık fon

Google’dan Demirören Medya’ya 150 bin dolarlık fon
Şubat 21
12:36 2020

ABD merkezli arama motoru Google, dijital medya sektöründeki projeleri fonlamak ve arama motoru optimizasyonlarını iyileştirmek amacıyla başlattığı kampanyada Demirören Medya Grubu’na fon verme kararı aldı.

Google Haber Girişimi (Google News Initiative/GNI), ilk defa yapılan Innovation Challenges programı kapsamında medya kuruluşlarının ‘haber sektörüne yenilik getirebilecek’ projelerini fonlamak amacıyla 2018 yılının kasım ayında bir kampanya başlattı.

Diken’in aktardığına göre kampanyanın Ortadoğu-Türkiye-Afrika ayağı için başvurular ise haziran ayında başlamıştı. 35 ülkeden 527 proje başvurusu yapıldı. Elemeler sonucunda 13 ülkeden 21 projeye toplamda 1.93 milyon dolar fon desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Haber metinleri kategorize edilecek

Bu kapsamda Türkiye’den Demirören Medya Grubu’nun proje başvurusuna 150 bin dolarlık fon verildi.

Proje kapsamında Türkçe yazılan haberlerde belirli ifade ve kavramların etiketlenmesine ilişkin sorunların çözülmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte okurun sitede ilgilendiği ve okuduğu haberlerden yola çıkıp haberde yer alan kişi ya da kurumla ilgili okura gerçek zamanlı geri bildirim yaparak ilgisini çekebilecek diğer haberleri önerecek bir sistem geliştirilecek.

Haber metinleri kategorize edilerek bir endeksleme sistemi oluşturulacak, bu sistem de hem sitenin okurlarına yapılan geri bildirimlerde hem de arama motoru optimizasyonu için kullanılacak. Amaç ise okuyucuyu sitede daha uzun süre tutarak reklam gelirlerini yükseltmek. Ayrıca bu hizmetin, elindeki verileri düzenlemek ve bir endeksleme sistemi kurmak isteyen diğer kuruluşlara da satılabileceği belirtildi.

Demirören Medya hak ihlalleriyle ve baskıyla anılıyor

Demirören Medya’nın ekimde işten çıkardığı Hürriyet çalışanlarının yasal haklarını ödemediği, Google arama sonuçlarını manipüle ederek kendisine dijital trafik ve reklam geliri sağladığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

6 Nisan 2018 tarihinde Doğan Holding, medyasını Demirören Holding’e 916 milyon dolara satmıştı.

Demirören Haber Ajansı’nın muhalif çalışanlara zam yapmadığı da ortaya çıkmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER