A3 Haber

Hazır ‘siyasi ayak’ tartışması açılmış, Cemil Çiçek de ’40 ayaklı’ demişken: Şu listeyi anımsayalım mı?

Hazır ‘siyasi ayak’ tartışması açılmış, Cemil Çiçek de ’40 ayaklı’ demişken: Şu listeyi anımsayalım mı?

Hazır ‘siyasi ayak’ tartışması açılmış, Cemil Çiçek de ’40 ayaklı’ demişken: Şu listeyi anımsayalım mı?
Şubat 21
11:42 2020

1980’li yılların ANAP’lısı, 1990’lı yılların Fazilet Partilisi, 2000’li yılların AKP’lisi…

Kısacası Türkiye’nin son 40 yılında gelip geçmiş iktidarların mutlaka bir yerinde bulunan Cemil Çiçek, emekliliğini AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sarayında geçiriyor…

Unvanı: Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi…

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlarken, “FETÖ 40 ayaklı yaratık gibi bir şey. Bir ayağı, siyasi ayağı, iki ayağı yok. 40 ayaklı bir yapı bu. Bunu bir bütünlük içerisinde görmek gerekiyor. Maalesef tartışmalarda bu bütünlük yok”  demiş.

12 Eylül faşist darbesinden sonraki tüm dönemlerin “devletlisi” Cemil Çiçek, bütünlükten söz açınca ve konu da “FETÖ” olunca, insanın aklına 2013 yılındaki bir gazete ilanı geliyor.

“Bütünlüklü” bir ilan bu… Epey “bütünlüklü.”

Madem “FETÖ”nün siyasi ayağı konusu gündemde ve madem Cemil Çiçek, Fethullahilerin “40 ayaklı” olduğunu söylüyor.

O ilana, o listeye bakmakta yarar var.

Fethullah Gülen’in bundan 6 yıl 4 ay önce, 24 Ekim 2013’te gazetelere verdiği bir ilan, hastalığı sırasında Gülen’e “geçmiş olsun” kuyruğuna girenleri “bütünlüklü” olarak gözler önüne seriyor.

2013’te kalp ritmi bozukluğundan dolayı rahatsızlanıp 12 saat hastanede kontrol altında kaldığı sırada, Türkiye’deki siyaset ve ekonomi dünyasının patronları Gülen’e adeta “geçmiş olsun” kuyruğuna giriyorlar.

Kuyruğu gören der ki, “Gülen’e geçmiş olsun demeyeni dövüyorlar mı?”

Gülen, tedavisi tamamlandıktan sonra 24 Ekim 2013’te gazetelere verdiği ilanda, kendisine geçmiş olsun diyen isimlere tek tek teşekkür ediyor.

Gülen’e geçmiş olsun dileğinde bulunan ve Gülen’in teker teker teşekkür ettiği isimler şöyle: Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Süleyman Soylu, Ahmet Davutoğlu, Mustafa Destici, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, Bülent Eczacıbaşı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin, Aydın Doğan, Ahmet Çalık, Ali Sabancı, Fettah Tamince, Ethem Sancak, İshak Alaton, Adnan Polat, İmam Altınbaş, Mehmet Ali Yalçındağ ve gazeteci-yazar Taha Akyol…

Liste uzayıp gidiyor…

Cemil Çiçek için ne diyor?

Fethullah Gülen, dönemin TBMM başkanı Cemil Çiçek için şöyle diyor: “Milli iradenin tebellür ettiği parlamentomuzun başkanlığı görevini bihakkın ifa eden siyaset ve devlet adamı.” 

Tayyip Erdoğan için de şunu söylüyor: “Onca iç ve dış gailenin getirdiği yoğunluk arasında lütfedip bizzat telefon ederek, samimi sesi kalbe sürur veren duasıyla geçmiş olsun temennisinde bulunan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi…”

Altında da uzun, upuzun, çok uzun bir liste var.

Listenin gerçek adı şu: Fethullah Gülen’e geçmiş olsun kuyruğuna girenler listesi.

Cemil Çiçek’in dediği “40 ayaklı yaratık”ın çeşitli ayakları bu listede olabilir mi acaba?

Madem Cemil Çiçek “bütünlük içinde görmek gerekiyor” diyor.

Hazır “siyasi ayak” tartışması da açılmışken…

Alın size “bütünlüklü” liste.

Burdan tartışmaya başlayalım mı?

 

 

 

 

 

 

About Author

Ahmet Çınar

Ahmet Çınar

Related Articles

TÜM HABERLER