A3 Haber

Suriyeli protez bacaklı Hamis’e Muhammed Salah imzalı krampon

Suriyeli protez bacaklı Hamis’e Muhammed Salah imzalı krampon

Suriyeli protez bacaklı Hamis’e Muhammed Salah imzalı krampon
Şubat 21
11:23 2020

Suriye’de hava saldırısında sağ bacağını kaybeden sekiz yaşındaki Hamis El Gacir, tedavi için geldiği Türkiye’de protez bacağa kavuştu. Hamis’e, hayranı olduğu Liverpool’un Mısır asıllı yıldız futbolcusu Muhammed Salah’ın imzalı kramponu hediye edildi.

Hamis El Gacir, Suriye’de geçen yıl hava saldırısında sağ bacağından yaralandı. Babası Muhammed El Gacir, ilk müdahalenin ardından oğlunu daha iyi şartlarda tedavi olması için Türkiye’ye getirdi. Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen Hamis bir dizi ameliyat geçirdi, ancak sağ bacağı kurtarılamadı.

Yapılan ameliyat ve tedavilerden sonra İstanbul’daki bir hayırseverin katkısı ile sağ bacağına protez bacak takıldı, bu süreçte fizik tedavisini de oldu.

Krampon hediye edildi

Saldırılardan önce ülkesinde Al Amal isimi bir futbol takımında futbol oynayan Hamis El Gacir, Liverpool’un Mısır asıllı yıldız Muhammed Salah’ın hayranı olduğunu ve protez bacağı ile futbol oynadığı görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

İngiltere’de yaşayan Hint asıllı iş insanı, tesadüfen izlediği Hamis’e Muhammed Salah’tan oğlu için aldığı imzalı bir çift kramponun bir tekini gönderdi. Krampon teslim edilince büyük mutluluk yaşayan Hamis El Gacir, “Futbol oynamayı çok seviyorum. Bacağım olmadığı ve bir daha futbol oynayamayacağım için çok üzülüyordum. Ancak babam beni Türkiye`ye getirdi ve protez bacağa kavuştum. Burada fırsat buldukça futbol oynuyor, penaltı atıyorum. Mısırlı futbolu Muhammed Salah’ı da çok seviyorum. Ona hayranım. Tıpkı onun gibi bir futbolcu olmak istiyorum. Salah’ın imzasını taşıyan krampon bana geldiği zaman çok sevindim. Mutluluğumu anlatamam. Bir gün onunla tanışmak istiyorum” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER