A3 Haber

İdlib’de bir asker daha yaşamını yitirdi

İdlib’de bir asker daha yaşamını yitirdi

İdlib’de bir asker daha yaşamını yitirdi
Şubat 22
18:32 2020

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de, Suriye ordusu tarafından yapılan tank atışları sonucu bir askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Rusya Savunma Bakanı Sergey Soygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, çözüm için görüş alışverişinde bulunulduğu da belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza, Rejim tarafından yapılan tank atışları sonucunda, kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edildiği sırada maalesef şehit olmuştur. Alçak saldırı sonrası bölgede tespit edilen 21 rejim hedefi derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır” denildi.

Yeni bakanlığın yaptığı açıklamada; “Bakan Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Her iki Bakan, İdlib’de sorunun çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulundu” ifadelerine yer verildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER