A3 Haber

Koronavirüs tehdidi sürüyor: İran sınırı kapatıldı

Koronavirüs tehdidi sürüyor: İran sınırı kapatıldı

Koronavirüs tehdidi sürüyor: İran sınırı kapatıldı
Şubat 23
16:36 2020

İran’da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8’e yükselmesinin ardından Türkiye, İran sınırını kapattı.

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla Türkiye-İran sınırı Koronavirüs tehdidi nedeniyle kara sınırı kapatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık” dedi.

Saat 17.00 itibariyle durduruldu

Bilim Kurulunun önerdiği adımların atıldığını belirten Koca, “İran’dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri, bugün saat 17.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise, tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran’dan Türkiye’ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye’den İran’a gidişler ise devam ediyor olacak. Saat 20’den itibaren hava trafiği tek taraflı durdurulacak” ifadelerini kullandı.

Çin’in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs İran’a da sıçramıştı. İran’da şimdiye kadar 8 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi, vaka sayısı 43 olarka açıklandı.

Beş kişide virüse rastlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’da koronavirüs’ün yayılmaya başlamasının ardından açıklama yaptı. Koca, “Bugün itibariyle İran’da vaka sayısı 43 ölü sayısı 8 olarak tespit edildi. Virüse karşı tedbirler kapsamında İran ile dört sınır kapısı geçici olarak kapatıldı. Saat 20’den itibaren hava trafiği tek taraflı durdurulacak. Van’da hastaneye kaldırılan 5 kişide virüse rastlanmadı” dedi.

Üç ülke daha kapatmıştı

Dün Van’da İran’dan giriş yapan 3 Türk vatandaşı, yüksek ateş görülmesi sebebiyle şüpheli olarak hastanede tedavi altına alınmıştı. Hakkari’de de ateşi yükselen bir çocuk ile annesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik sosyal medyada “An itibariyle ‘tanı almış’ herhangi bir vakamız yoktur” açıklaması yapmıştı.

Türkiye’nin haricinde, Irak, Pakistan, Türkmenistan da İran sınırını kapatmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER