A3 Haber

Libya’da yaşamını yitiren Albay Okan Altınay, sessiz sedasız toprağa verildi iddiası

Libya’da yaşamını yitiren Albay Okan Altınay, sessiz sedasız toprağa verildi iddiası

Libya’da yaşamını yitiren Albay Okan Altınay, sessiz sedasız toprağa verildi iddiası
Şubat 23
00:55 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Libya’da “birkaç tane asker”in yaşamını yitirdiğini açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanı’nda yaşamını yitirdiği ve Aydın’da sessiz sedasız defnedildiği iddia edildi.

A3 Haber Merkezi- Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara göre, Albay Okan Altınay, Hafter güçlerinin Trablus Limanı’na düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. Altınay’ın cenazesi memleketi Aydın’a gönderildi ve ‘sessiz sedasız, törensiz’ bir şekilde defnedildi.

Altınay’ın Kara Harp Okulu’ndan devre arkadaşlarının yaptığı iddia edilen paylaşıma göre, Altınay’ın naaşı bugün Aydın Tellidede Şehitliği’ne defnedildi. 1993’lüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapıldığı görülen paylaşımda, “Şehidimiz defin töreninde yalnız bırakılmamış, İzmir ve Aydın’dan gelen birçok arkadaşımız törenlere katılmıştır. Başta yüce Türk milletinin, ailesinin ve tüm devre arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Tüm devre arkadaşlarımıza saygıyla duyurulur” denildi.

“Toplumsal baskı olmaması için…”

Öte yandan Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, yazısında, “Suriye’de görevli iken Libya’ya görevlendirilen biri emekli Albay (Okan Altınay) toplam üç kamu görevlisinin Libya’da şehit olduğu iddiası Ankara kulislerine yansıdı. İddiaya göre yönetim muhalifi Hafter’in saldırısı sonucunda şehit olmuşlar” dedi.

Uğuroğlu, yazısında şöyle yazdı; “İddiaya göre toplumsal baskıya neden olmaması için 3 kamu görevlisinin naaşları Şehit töreni ile değil normal defin töreni ile toprağa verilmiş. Bu konuda resmi makamlardan bir açıklama bekliyorum… Şimdi şu sorularıma yanıt bekliyorum: Erdoğan neden Şehit sayısını tam vermiyor? Şehitlerimiz istihbaratçılarımız mı?

MSB ‘teyit’ ya da ‘yalanlama’ yapmadı

T24’ün haberine göre Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri ise “bölgeden şehit haberi gelmediğini” belirtirken, sosyal medyadaki paylaşımlara rağmen ‘teyit’ ya da ‘yalanlama’ yapmadı.

Albay Okan Altınay’ın yaşamını yitirdiğine ilişkin iddialar sosyal medyada gündem olurken, Ekşi Sözlük’te günün en çok konuşulan konuları arasına girdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER