A3 Haber

AKP’li belediye Berna Laçin’in oyununu iptal etti

AKP’li belediye Berna Laçin’in oyununu iptal etti

AKP’li belediye Berna Laçin’in oyununu iptal etti
Şubat 24
08:53 2020

Oyuncu Berna Laçin’in Samsun’da sahnelenmesi planlanan oyunu, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Elazığ ve Malatya depremleri sonrası attığı tweetlerle hükümet çevresinin tepkisine neden olan ünlü oyuncu Berna Laçin’in yer aldığı oyun, Samsun’da sahnelenecekti. Ancak belediye, tahsis edilen salonda oyunun sahnelenmesini iptal ettiğini duyurdu.

Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerini eleştiren “Hayal Satıcı” oyunu, 9 Mart Pazartesi günü Atakum’da bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde perde açacaktı.

Sözcü’de yer alan habere göre oyun için tahsis edilen salon Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Oyunun, Atakum ilçesinde bulunan Doğa Koleji’nde yapılacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Berna Laçin, son olarak Elazığ depreminden sonra attığı tweetlerle sosyal medyada iktidar çevresinin eleştirilerine maruz kalmıştı.

Laçin’,n paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Bu sansür ilk değil

Türkiye’de daha önce Levent Üzümcü, Barış Atay, Fırat Tanış, Cansu Fırıncı, Genco Erkal gibi sanatçıların sahneye çıktığı oyunların gösterimi çeşitli illerde engellenmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER