A3 Haber

Elazığ’da ders zili gecikmeli ve hüzünlü çaldı

Elazığ’da ders zili gecikmeli ve hüzünlü çaldı

Elazığ’da ders zili gecikmeli ve hüzünlü çaldı
Şubat 24
11:12 2020

Elazığ’da, 24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından eğitime verilen ara bugün çalınan ders ziliyle son buldu. Depremde yaşamını yitiren Muhammet Salih Civelek, sınıfında arkadaşları ve öğretmenleri tarafından anıldı.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’daki okullarda eğitime ara verildi. Eğitime verilen aranın ardından bugün çalınan ders ziliyle 515 okulda 126 bin 276 öğrenci ve 8 bin 895 öğretmen eğitim- öğretime başlayarak, ders başı yaptı.

Elazığ’da depremin ardından yapılan ilk ders için Sürsürü Mahallesi’ndeki Vali Lütfullah Bilgin İlkokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Veyzi Gürtürk’ün katılımıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Göktürk, eğitim dönemi boyunca deprem tatbikatının yapılacağını ve öğrencilerin deprem konusunda sürekli eğitileceğini söyledi.

Muhammet Salih Civelek unutulmadı

24 Ocak’taki depremde yaşamını yitiren 41 kişiden biri de Vali Lütfullah Bilgin İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi sekiz yaşındaki Muhammet Salih Civelek’ti. Civelek, sınıfında arkadaşları ve öğretmenleri tarafından anıldı.

Anmada, Civelek’in oturduğu sıra üzerine fotoğrafı bırakılıp, sınıf arkadaşları tarafından karanfiller konuldu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER