A3 Haber

Cemaat çatışması: Dergah önüne pusu, bir kişi yaşamını yitirdi

Cemaat çatışması: Dergah önüne pusu, bir kişi yaşamını yitirdi

Cemaat çatışması: Dergah önüne pusu, bir kişi yaşamını yitirdi
Şubat 25
19:33 2020

İstanbul Bayrampaşa’da cemaatler arasında çatışma yaşandı. Dergah çıkışına pusu kuran bir grup, Emrah Kırmızıkan ile kardeşi Muhammet Emin Kırmızıkan’ı bıçakladıktan sonra tekbir getirip slogan atarak uzaklaştı.

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesine bağlı Orta Mahalle Oğuzhan Sokak’ta bulunan bir dergahtan çıkan 27 yaşındaki Emrah Kırmızıkan ile kardeşi Muhammet Emin Kırmızıkan, bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı.

Yaralanan Kırmızıkan kardeşler hastaneye kaldırılırken, saldırganlar olay yerinden tekbir getirip sloganlar atarak uzaklaştı. Emrah Kırmızıkan hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Polis saldırganların kimliğini tespit etmek için çevredeki işyerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

“18 yerimden bıçaklandım”

Saldırıda yaşamını yitiren Emrah Kırmızıkan, Fatih’te bulunan İsmailağa Cami’nde düzenlenen törenin ardından Altınşehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Muhammet Emin Kırmızıkan, yaşananları şöyle anlattı; “Bayrampaşa’da dergahımızdan çıktıktan sonra kendisiyle birlikte. Pusu kurmuşlardı bize. Ben bıçağı ilk başlarda hissetmedim. Kardeşim de o anda benim üstüme doğru geldi onlar bana bir şey yapamasın diye. Bıçak darbesinin en büyüğünü o almış zaten. Beni de 18 yerimden bıçakladılar. Adalet istiyoruz. Daha önceden hiçbir şekilde tehdit almadık.” (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER