A3 Haber

Erdoğan rakam verse de MSB, Libya’da yaşamını yitiren askerler konusunda sessizliğini koruyor

Erdoğan rakam verse de MSB, Libya’da yaşamını yitiren askerler konusunda sessizliğini koruyor

Erdoğan rakam verse de MSB, Libya’da yaşamını yitiren askerler konusunda sessizliğini koruyor
Şubat 25
23:20 2020

Erdoğan’ın, sabah saatlerinde “İki tane Libya’da şehidimiz var” açıklamasına rağmen Milli Savunma Bakanlığı sessizliğini korudu. Gün boyunca gözlerin çevrildiği MSB’den Libya’daki yaşamını yitirenlerin kimliklerine dair bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü İzmir’de Libya’da “birkaç tane asker”in yaşamını yitirdiğini açıklamasını, bugün sabah saatlerinde Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda netleştirdi; “Kendimize ait iki tane orada Libya’da şehidimiz var.

Cumartesi ve bugün devletin en yetkili isminden yapılan açıklamalara rağmen gözlerin çevrildiği Milli Savunma Bakanlığı (MSB) hâlâ Libya’da yaşamını yitirenlerin sayısı ve kimliklerine  dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kamuoyunda, şu soruların yanıtları bekleniyor;

  • “Libya’da yaşamını yitirenlerin kimlikleri neden açıklanmıyor?
  • Neden askeri tören yapılmadı?
  • Neden Albay Okan Altınay, Aydın’da devlet töreni olmadan sessiz sedasız toprağa defnedildi?
  • 18 Şubat’ta Trablus Limanı’na yapılan Hafter’in saldırısının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen neden bilgilendirme yapılmadı?
  • MSB neden Libya konusunda sessiz?”

‘Albay Okan Altınay sessiz sedasız toprağa verildi’ iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü Libya’da “birkaç tane asker”in yaşamını yitirdiğini açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay’ın Hafter güçlerinin Trablus Limanı’na düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdiği ve memleketi Aydın’da sessiz sedasız defnedildiği iddia edilmişti.

Albay Okan Altınay’ın Libya’da yaşamını yitirerek sessiz sedasız toprağa verildiği iddiası, ne MSB tarafından ne de Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlanmamıştı.

“Libya’da iki tane şehidimiz var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’a yapacağı resmi ziyaret öncesinde sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Erdoğan, “Muhalefet, ‘Libya’da şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor, neden tören yapılmadı, Suriye Milli Ordusu hangi sıfatla Libya’ya gitti’ diye soruyor ve şehit haberi verirken kullandığınız ‘birkaç tane şehit’ ifadesine muhalefet tepki gösteriyor, bunlara cevabınız ne olacak?” sorusu üzerine, şöyle yanıt verdi: “Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri beni çok ilgilendirmiyor. Biz rakam olur, sayısal olarak o dediğiniz türde bir ifadeyi de kullanmış oluruz. Beni muhalefet mi yargılayacak? Muhalefet önce kendini yargılasın. Ne diyor muhalefet, ‘gidip Esed ile görüşeceksiniz’ diyor. Bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor. Kalkıp da Bay Kemal bunların hesabını sormuyor. Kalkıp bize akıl vermeye…, o aklı sen kendine sakla da bir işe yarasın hiç olmazsa. Kendimize ait iki tane orada Libya’da şehidimiz var, şimdi bu rakamı ben açıkladım. Bay Kemal ne yapacak bunu? Suriye Milli Ordusu’ndan şu anda bizim eğitici kadrolarımızın altında orada bulunanlar var. Evet var. Yine Bay Kemal şunu da sorsun ya? Hafter’in yanında Wagner’in ne işi var? Veyahut da Sudan’dan, şuradan buradan gelenlerin ne işi var?

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER