A3 Haber

Erdoğan: Rus heyeti yarın geliyor, Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil

Erdoğan: Rus heyeti yarın geliyor, Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil

Erdoğan: Rus heyeti yarın geliyor, Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil
Şubat 25
10:05 2020

Azerbaycan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Rus heyeti yarın geliyor. Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Türkiye ile Rusya arasında gerek İdlib’de, gerek Rusya’da yaşanan bir süreç var. İdlib’i öncelikle süratle çözmemiz gerekiyor.”

“Putin’le üst düzey görüşüyorum”

“Bu konuda gerek Putin’le üst düzey görüşüyorum, gerek bakanlarımızın da görüşmeleri oluyor. Bu işin bir de Libya ayağı var ve aynı şekilde Rusya’yla görüşmelerimiz var.

Malesef Rusya’nın da orada Wagner diye bir güvenlik ekibi var. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi yönetimi olduğunu biliyoruz. Tüm bunların değerlendirmesini Rusya’yla yürütüyoruz ve Sayın Putin’le en üst düzeyde bu görüşmeleri yapıyoruz. Rusya rejim güçlerine hava dahil en üst düzeyde desteğini veriyor.”

“Rus heyeti yarın geliyor”

“Dolayısıyla bizim burada 911 kilometre sınırımız varken biz böyle bir mücadelenin içerisinde olmaya mahkumuz. Aynı şekilde tüm bu tacizler ve sınıra yüklenmeleri neyle izah edeceğiz? Şu anda sınırlarımıza yönelik bir yüklenme varsa eli boş mu duracağız? Bu konuda batı dünyasında hiçbir ülkenin bir duyarlılık gösterdiği yok. Bundan sonraki süreçte de Rusya ile görüşmeye devam edeceğiz.

Rus heyeti yarın geliyor. Dörtlü Zirve konusunda tam ittifak söz konusu değil. En kötü ihtimalle 5 Mart’ta Sayın Putin’le yüz yüze görüşeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER