A3 Haber

İran’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya yükseldi

İran’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya yükseldi

İran’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 16’ya yükseldi
Şubat 25
13:12 2020

İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle dört kişi daha yaşamını yitirdi, toplam can kaybı 16’ya yükseldi. 

İran’ın Merkezi eyaletinde iki kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Merkezi Eyalet Tıp Fakültesi Dekanı Abbas Nikruş, eyaletin merkez kenti Save’de ölen iki kişinin 82 ve 87 yaşlarında kalp ve böbrek rahatsızlıkları bulunan kadın hastalar olduğunu belirtti.

Öte yandan, yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, Elborz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Seyyid Hüseyin İnanlu, Elborz eyaletinde koronavirüs tespit edilen 3 kişiden birinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

“Zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın”

İnanlu, halkın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamasını tavsiye etti. İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya konuşan, Hemedan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Menuçehr Kerimi ise, “Hemedan eyaletinde ilk koronavirüs vakası çarşamba günü tespit edildi. Hastalardan biri hayatını kaybetti.” dedi.

Ruhani: Koronavirüs davetsiz bir misafir gibi geldi

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran ile ülkenin kuzeyi arasında yapılan otoyolun açılış törenindeki konuşmasında koronavirüsle ilgili açıklamada bulundu.

Halkın korkuya kapılmamasını ve Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarına göre hareket etmesini isteyen Ruhani, “Korona, influenza B virüsünden daha tehlikeli değildir. Biz onu aştık, koronayı da aşacağız. Koronavirüs davetsiz bir misafir gibi geldi ve bütün ülkelere yayıldı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER