A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Adalete olan güven yerlerde sürünüyor

Kılıçdaroğlu: Adalete olan güven yerlerde sürünüyor

Kılıçdaroğlu: Adalete olan güven yerlerde sürünüyor
Şubat 25
14:16 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün Suriye’den daha değerlidir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Dünya adalet üzerine inşa edildi. Aramızda hukuk fakültesi öğrencilerimiz var, özellikle onlara seslenmek istiyorum: Adaletten şaşmayacaksınız.
  • Adalet, egemen güçlerin önünden eğilmemek demektir. Adalet, hiçbir egemen güçten talimat almamak demektir. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz.
  • Bu ülkeye baharı getirmek mümkün. Bu ülkenin huzur içinde yaşamasını sağlamak mümkün. Bu ülkeye adaletin getirilmesi için de mücadele vereceğiz.
  • Yargıtay Başkanı’na, Anayasa Başkanı’na sorun, adalete duyulan güven yerlerde sürünüyor.
    Adalet Bakanı, “2019 yargıya güven yılı olacak” dedi. Demek ki, önceki yıllar yargıya güven duyulmuyordu. 2019 yargıya güven duyulan bir yıl oldu mu? Hayır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır yargı krizini yaşamaktadır.
  • Yargının siyasallaştığını defalarca söyledik. Tarihten gelen adalet duygusu giderek zemin kaybetti.

“Erdoğan yargıya göz dağı veriyor, kimsin sen kimsin?”

  • Osman Kavala için mahkeme beraat kararı veriyor. Cezaevi aracındayken Erdoğan konuşuyor, “Onu beraat ettirmeye kalkıştılar” diyor. Yargıya göz dağı veriyor. Kimsin sen, kimsin?

“Hakimler ve savcılar alçak kurulu diyelim artık…”

  • Bu lafı eden insanda adalet duygusu yoktur. Hemen harekete geçildi, cezaevi aracındayken tekrar hapishaneye götürüldü. Bu mudur adalet? Bu mudur hak hukuk? Buna aklı başında olan kişinin itiraz etmesi lazım. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu hemen toplanıyor. Pardon Hakimler ve Savcılar Alçak Kurulu diyelim artık…

“Feriştahınız gelse geri adım atmayacağım”

  • Damat Kanal İstanbul projesinin olduğu yerden 13 dönüm arazi kapatmış. Cumhuriyet gazetesinin haberine yayın yasağı getirdiler hemen. Akabinde yayın yasağını eleştiren haberlere de yayın yasağı getirildi. Soruyorum: Bunlar hakim mi, Saray’ın köleleri mi?
  • Yönettiği devlete vergi vermemek için dolarları Man Adası üzerinden dolandırdılar, beş kuruş vergi vermediler. MASAK, bankalar diyor ki, kayıtlar doğru. Bir belgesel yaptık bununla ilgili. Yayın yasağı getirildi. Feriştahınız gelse geri adım atmayacağım.

“Tek bir Mehmetçiğin tırnağı Suriye’den, Libya’dan değerlidir”

  •  Filistin bile bizi desteklemiyor bugün. Bunları söylerken Türkiye’nin mavi vatanda daha güçlü olması gerektiğini ifade etmek için söyledim. Herkesle kavga ettiler. Herkesle… Kahramanlık edebiyatı yapıyor. Sen kim, kahraman kim… Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırana kahraman mı denir? Egemen güçlerinin gösterdiği havucun peşinden koşmayacaksınız. “Kahraman Trump” diyor, bir süre geçiyor “hain Trump” diyor. Sen kimsin ya! Dışişleri Bakanlığı’nın sağlıklı bir politikası yok mu? Saray’da oturup dış politika belirliyorlar. Defalarca söyledim; tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün Suriye’den daha değerlidir. Biz sadece Suriye değil, tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı Libya’dan daha değerlidir. Türkiye’nin çıkarları olunca bizim evlatlarımız eyvallah ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusu sarayın ordusu değildir. Egemen güçler maşa kullanırlar: Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerinin maşası haline getirecek kadar bu ülkeye yapılacak başka ihanet yoktur. Pinpon topu gidip nasıl gidip gelirsin. Bunlardan biri de beyefendiye “aptal” dedi. Benim ağırıma gidiyor. İdlib için gazeteciler soruyor, “Savaş diyebilirim” diyor. Niye Meclis’e kapalı oturumda bilgi vermiyorlar? Ne oluyor bu İdlib’de? Ne oluyor bu Libya’da? Biz bunları öğrenmek zorundayız.

“İhsan Sabri Çağlayangil anımsatması

  • Erdoğan vazgeçmedi. Madem ki siz iptal ettirdiniz bunu o zaman ben kanun çıkaracağım dedi. Yine aynı şekilde Suriye sınırındaki arazinin verilmesi için kanun değişikliği yaptılar. Biz ne yaptık AYM’ye gittik yine iptal ettirdik. Kim kazandı? Türkiye kazandı. Bakın değerli arkadaşlarım bizim önemli dışişleri bakanlarımızdan biri de İhsan Sabri Çağlayangil’dir. Dışişleri camiası da kendisini saygıyla anar. Konu geldiğinde Çağlayangil önemli bir dışişleri bakanı olarak anılır. Çağlayangil’in, “Orta Doğu’da önemli bir yemeğe davetli olduğunuz halde isminiz listede yoksa, bir de menüye bakın, orada olabilir.” Eğer isminiz listede yoksa menüye bakın.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER