A3 Haber

Borç yapılandırmak isteyen Ülker ile yandaş Rönesans, milyarderler listesinde

Borç yapılandırmak isteyen Ülker ile yandaş Rönesans, milyarderler listesinde

Borç yapılandırmak isteyen Ülker ile yandaş Rönesans, milyarderler listesinde
Şubat 26
18:17 2020

Forbes’in hazırladığı milyarderler listesinde Çin, ABD’yi üçe katladı. Listede yalnızca iki Türk yer alırken, geçen yıl borçlarına yapılandırma istediği basına yansıyan Yıldız Holding YK Başkanı Murat Ülker ile AKP iktidarının yandaş inşaat firması Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak yer buldu. 

Forbes’in hazırladığı milyarderler listesinin Çinli rakibi ‘2020 Hurun Küresel Zengin Listesi’ açıklandı. Buna göre, 31 Ocak itibarıyla son 12 ay içerisinde Çin, Tayvan ve Hong Kong dahil, 182 yeni dolar milyarderi çıkarırken, borsalardaki rekora rağmen ABD sadece 59 dolar milyarderi çıkarabildi. Çin’in toplam dolar milyarder sayısı ticaret ihtilaflarına rağmen 799’a ulaşırken, ABD’de bu sayı 629’a yükseldi.

ABD, böylece 799 dolar milyarderine sahip Çin’in ardından ikinci sırada yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ise 137 dolar milyarderine sahip Hindistan bulunuyor.

Listesinin birinci sırasında Bezos var

Çin’in başkenti Pekin, 110 ile dünyada en fazla dolar milyarderine art arda 5 yıldır ev sahipliği yapan şehir olurken, New York 98 ile ikinci sırada.

Zuckerberg dünyanın en zengin dördüncü insanı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise 84 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin dördüncü insanı olarak açıklandı.

ABD ile ticaret ihtilaflarına rağmen Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, servetini yüzde 7 artırıp 3 milyar dolara yükselterek listede 903. sırada yer alması dikkati çekti.

Borç yapılandırmak isteyen Ülker ile yandaş Ilıcak da listede

Türkiye’den listede yer alan isimler de dikkat çekti. Listede yer alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker 3.4 milyar dolarlık servetiyle 781. sırada yer buldu. Ülker son dönemde sık sık borçlarını yapılandırmak istemesiyle gündeme gelmişt. Listede yer alan bir diğer Türk de Rönenans Holding Başkanı Erman Ilıcak oldu. Ilıcak 2.9 milyar dolarla 958. sırada görülüyor. Rönenans, AKP iktidarının en büyük yandaş inşaat firmalarından biri olarak sık sık birçok büyük ihalede boy göstermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER