A3 Haber

DSÖ’den ‘koronavirüs’ uyarısı: Her ülke ilk vakalara hazırlanmalı

DSÖ’den ‘koronavirüs’ uyarısı: Her ülke ilk vakalara hazırlanmalı

DSÖ’den ‘koronavirüs’ uyarısı: Her ülke ilk vakalara hazırlanmalı
Şubat 27
19:20 2020

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında son gelişmeleri aktaran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyes her ülkenin koronavirüs’e hazır olması gerektiğini belirterek, “Hiçbir ülke vakalara sahne olmayacağını zannetmesin, bu fiilen ölümcül bir hata olur” açıklamalarında bulundu.

DSÖ, Cenevre’de virüsle ilgili son gelişmelerin aktarıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Koronavirüs’ün dünya genelinde belirleyici bir noktaya ulaştığını belirten ve ülkeleri virüsün yayılmasına karşı harekete geçmeye davet eden Tedros Adhanom Ghebreyesus, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Her ülke ilk Koronavirüs vakalarına hazırlanmalı. Hiçbir ülke topraklarında virüs olmayacağı kanaatine kapılmasın. Bu büyük bir hata olur. Ancak ne umutsuz ne de çaresiz değiliz.”

“Ülkeler ilk vakaya hazırlık olmalı”

Ülkelerin ilk virüs geldiğinde ne yapılacağını bilmesi gerektiğini söyleyen Ghebreyesus, “İlk vakalar için hazır mıyız? İlk vaka geldiğinde ne yapacağız? İzolasyon merkezimiz, yeterli ekipmanımız var mı? Ülkeler şu an bu soruları kendine sormak zorundadır” dedi.

Ghebreyesus, “İran ve İtalya’daki vakalar bu virüsün nelere kadir olduğunu bize göstermiş oldu” dedi. Ghebreyesus, Koronavirüs’ün pandemik potansiyeli olduğunu söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER