A3 Haber

Koronavirüs sardı dört bir yanımızı: İran, Irak, Yunanistan, Gürcistan…

Koronavirüs sardı dört bir yanımızı: İran, Irak, Yunanistan, Gürcistan…

Koronavirüs sardı dört bir yanımızı: İran, Irak, Yunanistan, Gürcistan…
Şubat 27
13:41 2020

Resmi açıklamalara göre Türkiye’de belirlenmiş bir koronavirüs vakası yok. Ancak Türkiye’nin dört sınır komşusunda koronavirüs ölümlerinin görülmeye başlaması, Türkiye’yi de kaygılandırıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs vakasının görülmediğini, olası vakalara karşı önlemlerin alındığını söylese de, Türkiye’nin dört sınır komşusunda koronavirüsten kaynaklanan ölümler, herkesi kaygılandırıyor.

Şu ana kadar Yürkiye’nin dört sınır komşusunda koronavirüs vakası tespit edildi.

İran

Bunlardan ilki İran… İran’da bugüne dek koronavirüsten ölen kişi sayısı 20’yi geçti. Ülkedeki vaka sayısının 141 olduğu bildirildi. İran Sağlık Bakan Yardımcısı’nınn da koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Türkiye en sıkı önlemleri İran sınırında aldı. Türkiye-İran sınırındaki Kapıköy gümrük kapısında bir sahra hastanesi kurulacağı açıklandı. 

Irak

Koronavirüs vakasının görüldüğü bir diğer sınır komşusu Irak…  Irak’ta, ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının Necef kentindeki İranlı bir öğrencide görüldüğü açıklandı. 

Yunanistan

Yunanistan’daki ilk koronavirüs vakası Selanik’te görüldü. Yunanistan Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Sotiris Çiodras, İtalya’nın kuzeyinden dönen 38 yaşındaki bir kadında koronavirüsün tespit edildiğini duyurdu.

Gürcistan

İran, Irak ve Yunanistan’dan sonra dün de Gürcistan’da koronavirüs vakası ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkedeki ilk koronavirüsün tespit edildiği duyuruldu. Virüsün tespit edildiği kişinin İran’dan Azerbaycan’a oradan da Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geldiği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER