A3 Haber

Rusya: Putin’in Erdoğan’la görüşme planı yok

Rusya: Putin’in Erdoğan’la görüşme planı yok

Rusya: Putin’in Erdoğan’la görüşme planı yok
Şubat 27
12:48 2020

Rusya’dan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki olası İdlib görüşmesi hakkında açıklama geldi. Kremlin, ‘Putin’in şu an için Erdoğan’la görüşme planı olmadığını’ duyurdu.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in şu an için İdlib konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşme planı olmadığını açıkladı.

Erdoğan dün, “Sayın Macron ile Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Fakat en kötü ihtimalle 5 Mart’ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Bu bir araya gelişte de biz telefonun ötesine geçip, yüz yüze bu görüşmeleri yapma konumunda olacağız” demişti.

Rusya İran’ın dahil olmasını istedi

Kremlin’den dün de benzer yönde bir açıklama gelmişti. 5 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Erdoğan arasında ikili bir görüşme gerçekleştirmesinin mümkün olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “İkili temaslara yönelik konuşulmuyor, ancak çoklu formatta bir görüşme üzerinde çalışılıyor. Henüz bir karar alınmadı, zira potansiyel tüm katılımcılar henüz onay vermedi” demişti.

Serakib kasabasının yeniden cihatçıların kontrolüne geçmesiyle birlikte gözler yeniden Türkiye-Rusya temaslarına çevrilmişti. Rusya’nın hava saldırılarını sürdürdüğü ve bölgedeki cihatçıları hedef almaya devam ettiği görülüyor.

AKP’den yanıt: Uygun bir tarih çalışılır

Kremlin’den gelen “Putin’in programında Erdoğan’la görüşme yok” açıklamasında AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’ten yanıt geldi.

Çelik, “İki taraf da uygun bir tarih çalışır. Ama tabii Türkiye burada sınırı çizmiştir. ‘Ay sonu’ dediğinde yakın bir zamanda bu görüşmenin olması ve neticesinde atılacak adımın kesinleşmesi gerekir” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER