A3 Haber

Erdoğan’dan Putin’e: Rejimin her unsuru Türkiye için meşru hedef

Erdoğan’dan Putin’e: Rejimin her unsuru Türkiye için meşru hedef

Erdoğan’dan Putin’e: Rejimin her unsuru Türkiye için meşru hedef
Şubat 28
18:17 2020

İdlib’de 33 askerin yaşamını yitirmesinin ardından sessizliğini koruyan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan hala ekran karşısına çıkmamış olsa da İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre telefonda Putin’e, ‘rejimin her unsurunun Türkiye için meşru hedef olduğunu ve ateş altına alınacak’ dediği aktarıldı

Suriye’nin İdlib kentinde 33 askerin şehit olmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama geldi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, “Sayıları milyonu bulan insanları sınırlarımıza yığan rejimin yol açtığı milli güvenlik sorununa bir de askerlerimizin kanları eklendi. Şehitlerimizin kanları asla yerde bırakılmayacak” dedi.

Aktarılan açıklamada, Erdoğan’ın kalıcı bir ateşkes ilan edilmesini ve rejimin Soçi Muhtırasına uymaya mecbur edilmesini beklediklerini dile getirdiği ve Putin ile en kısa sürede bir araya gelerek yüz yüze görüşmeye karar verdiği ifade edildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

  • “Sayın Cumhurbaşkanımız, sayıları milyonu bulan insanları sınırlarımıza yığan rejimin yol açtığı milli güvenlik sorununa bir de askerlerimizin kanlarının eklendiğini belirtmiş, şehitlerimizin kanlarının asla yerde bırakılmayacağını vurgulamıştır.
  • Sayın Cumhurbaşkanımız, doğrudan ülkemize saldırıldığı bir ortamda, rejimin her unsurunun Türkiye için meşru hedef olduğunu ve ateş altına alınacağını kaydetmiştir.
  • Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye heyetinin Ankara’da önerdiği çerçevede bir an önce kalıcı bir ateşkes ilan edilmesini ve rejimin Soçi Muhtırasına uymaya mecbur edilmesini beklediklerini dile getirmiştir.

Yüz yüze görüşecekler

  • Sayın Cumhurbaşkanımız, bu tür saldırıların Türkiye’yi İdlib konusundaki yaklaşımından geri çevirmediği gibi, tam tersine daha da kararlı hale getirdiğini belirtmiş, Astana Süreci’nin taraflarının ve uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etmiştir.
  • Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, en kısa sürede bir araya gelerek yüz yüze görüşmeye karar vermişlerdir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER