A3 Haber

Infantino: Koronavirüs nedeniyle uluslararası maçlar ertelenebilir

Infantino: Koronavirüs nedeniyle uluslararası maçlar ertelenebilir

Infantino: Koronavirüs nedeniyle uluslararası maçlar ertelenebilir
Şubat 29
19:12 2020

Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, uluslararası futbol maçlarının koronavirüs salgını sebebiyle ertelenebileceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle İtalya Serie A’da beş maçın ertelenmesi sonrası açıklama yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino, “İnsan sağlığının her türlü futbol etkinliğinden daha önemli olduğunu” belirtti.

euronews’in haberine göre; Infantino koronavirüs’le ilgili gelişmelere değinerek, “Şu anda durum analizi yapıyoruz. Koronavirüs salgını artıyor mu yoksa azalıyor mu? Görünen o ki şu anda artıyor. Eğer futbol maçları ertelenir ya da seyircisiz oynanmak zorunluluğu ortaya çıkarsa, bunu uygulamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Mart ayında yapılması planlanan uluslararası futbol maçlarının iptal edilmeyeceğini umduğunu belirten FIFA Başkanı, “Şu anda erteleme ya da iptal durumu söz konusu değil. Umarım gelişmeler bizi bunu yapmaya itmez. Küresel çapta bir yasaklama kararı almak çok zor ancak çok farklı bir durumla karşı karşıyayız. Futbol maçları organizatörleri durumlarını en iyi kendileri bilir. Kısa vadede ertelemek ya da seyircisiz maçlar çözüm olabilir ancak birkaç ay boyunca çok sayıda futbol maçının seyircisiz oynanmasını hayal etmek zor” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER