A3 Haber

İnsan kaçakçısı: Avrupa’nın yarısını ben gönderdim

İnsan kaçakçısı: Avrupa’nın yarısını ben gönderdim

İnsan kaçakçısı: Avrupa’nın yarısını ben gönderdim
Şubat 29
20:42 2020

Sınır bölgelerinde hareketlilik sürerken, bir insan kaçakçısı, kişi başı 500 dolar kazandığını belirterek, “Avrupa’nın yarısını ben gönderdim” dedi.

Türkiye, İdlib’de 36 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrasında, sınır kapılarını sığınmacılara açtı. Sınır bölgelerinde hareketlilik sürerken Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’nda Yunanistan’ın sığınmacılara gaz bombasıyla saldırdı. TRT Arapça ise nın sosyal medyada paylaştığı haritada Türkiye’den Avrupa’ya gidecek sığınmacılar için dört farklı yol haritası önerildi.

“Kaçakçıyım, altı yıl cezaevinde kaldım”

Amerika’nın Sesi’ne konuşan bir insan kaçakçısı, “Abi benim işim bu. Ben 20 seneden beri bu işi yapıyorum. Göçmen kaçakçısıyım. Cezasını da yattım. 6 sene cezaevinde kaldım. Yani bizim mesleğimiz bu, ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Avrupa’nın yarısını ben gönderdim” ifadelerini kullandı.

“Günlük bin lira kazancımız oluyor”

Yunanistan’ın, Suriyelileri karadan geçirmediğini belirten insan kaçakçısı, “Karadan geçmek isteyenlere Yunan güvenlik güçleri izin vermiyor. Hepsi bir iki güne kadar buraya gelecek. Kara sınırındakiler yavaş yavaş İstanbul’a dönüyor. Buradan biz kişi başına 500-600 dolara gönderiyoruz. Çok bir para değil. 30-40 yolcu bir bota biniyor. 500 dolardan, 15 bin dolar yapıyor. 12-13 bin dolar masrafı var. Bir bot 10 bin dolar. İstanbul’dan nakliye 2 bin dolar. 6-7 kişi de bize 3000 dolar kalıyor. Günlük bin lira kazancımız oluyor” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan insan kaçakçısı, Suriyeli sığınmacıları Avrupa’ya gönderdiğini belirterek, “Şu anda nokta belirliyoruz. Onları Yunanistan’a emin bir şekilde göndermek için yer bakmaya geldik. Hepsini karşıya geçireceğiz Allah’ın izni ile. Şimdi hava kötü. İstanbul’dan bot motor bekliyoruz. Motorlar geldikten sonra onları karşıya geçireceğiz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER