A3 Haber

Özgür Özel: Suriye’de askeri varlığa son verilmeli

Özgür Özel: Suriye’de askeri varlığa son verilmeli

Özgür Özel: Suriye’de askeri varlığa son verilmeli
Şubat 29
21:23 2020

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İdlib’de ateşkesin sağlanmasına yönelik, “Suriye’de askeri bir varlığa son verilmeli. Güvenli bölge, Rusya ile koordineli kurulmalı, göç dalgası durdurulmalı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında TBMM’de yapılan kapalı grup toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.

Özel, “Meclis Başkanı’ndan olağanüstü oturum talep ettik. Muhalefet partilerinden olumlu yaklaşım aldık. MHP’nin yorumu olmadı. AKP ve Meclis Başkanı’nın ağzında aynı şeyler vardı. ‘Apar topar çağırırsak meclisi, bu bir zafiyet görüntüsü olur, bakanların programlarına bakmak lazım’ diyorlardı. Acele etmeyin, Salı toplanın deniyor” dedi.

“Mehmetçiğin İdlib’de ne işi var”

Özgür Özel, konuşmasına şöyle devam etti; “Erdoğan’ın kişisel çıkarları doğrultusunda yaptığı yanlış politikalar nedeniyledir. İktidar bu süreçte gözlem noktalarını korumaya almak yerine mutabakata aykırı şekilde gözlem noktalarını artırmaya çalışmıştır. Bugün halkın sorduğu en önemli soru ‘İdlib’de ne işimiz vardır?’ Soru nettir, Mehmetçiğin İdlib’de ne işi vardır. CHP, gelinen noktada Türkiye’nin yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyduğunu düşünmekte.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kanın ve göz yaşının akmaması için aktif bir diplomasi atağı öneriyoruz. Ateşkesin sağlanması için daha fazla kayıp yaşanmaması için muhataplarla doğrudan temas kurulmalı. Suriye’de askeri bir varlığa son verilmeli. Güvenli bölge Rusya ile koordineli kurulmalı, göç dalgası durdurulmalı. Aslı kusurlu AB ve ABD’nin göç akınına karşı duyarsız kalmaları kabul edilebilir değildir. Yeni Aylan bebekleri o tarafa sürmek en ağır insan hakları ayıbıdır. Türkiye’nin mültecilere karşı takınması gereken tutumla bağdaşmamaktadır” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER