A3 Haber

TRT’den skandal üstüne skandal: Sığınmacılar için Avrupa’ya gidiş haritası hazırlandı

TRT’den skandal üstüne skandal: Sığınmacılar için Avrupa’ya gidiş haritası hazırlandı

TRT’den skandal üstüne skandal: Sığınmacılar için Avrupa’ya gidiş haritası hazırlandı
Şubat 29
17:59 2020

TRT’te skandallar bitmiyor. Dün yaşamını yitiren askerler için “Kayıp falan yok” yorumu yapılan TRT ekranlarından bugün de sığınmacılar için haritayla deniz ve kara yoluyla Avrupa’ya nasıl gidebilecekleri gösterildi.

A3 Haber Merkezi- Vatandaşlardan alınan zorunlu katkı paylarıyla sürekli gündeme gelen TRT’de skandal üstüne skandal yaşanıyor. Dün TRT”ye katılan yazar Hayati İnanç’ın, İdlib’de yaşamını yitiren askerler için söylediği, “Kaybımız varmış gibi konuşuyorlar. Bunlar güzel sözler değil. Ne kaybı yahu? Kayıp falan yok. Yer değiştirdiler. Nasıl olsa herkes gidecek” sözleri büyük tepki toplamıştı. Bugün de TRT Arapça’nın sosyal medyada paylaştığı haritada Türkiye’den Avrupa’ya gidecek sığınmacılar için dört farklı yol haritası önerildi.

TRT Arapça, Twitter hesabında “Fransa’ya giden yol” başlığıyla paylaştığı haritada Suriye’nin İdlib şehrinden bir ok çıkartarak Türkiye üzerinde dört farklı yol kullanılarak Avrupa’ya gidilebileceğini belirtiyor.

Vahşi ve zorlu yol

Sarı renkle çizilen ilk güzergahta İdlib’den Kayseri, oradan İstanbul, Edirne ve Tekirdağ üzerinden Yunanistan, Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerini kara yoluyla geçerek Avusturya, Almanya ve Fransa’ya gidilebileceği gösterilmiş. Sarı renkli güzergah haritanın sol alt kısmında “vahşi-zorlu yol” olarak tanımlanıyor.

Turkuaz renkle gösterilen diğer güzergahsa yine İdlib’den başlayarak, Muğla Bodrum, Aydın Kuşadası, İzmir Çeşme ve Balıkesir Ayvalık ilçeleri üzerinden “deniz yoluyla” Yunanistan, oradan yine deniz yoluyla İtalya ve diğer Avrupa ülkelerinde son buluyor.

Mesajın açıklama kısmındaysa, “Fransa’ya giden yol… Türkiye’den gelen mültecilerin Fransa’ya ve diğer Avrupa ülkelerine ulaşmak için izleyebilecekleri olası yolların açıklayıcı bir haritası” ifadelerine yer veriliyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER