A3 Haber

Erdoğan ‘sığınmacı kozunda’ ısrarcı: Bu yükten nasibinizi alacaksınız

Erdoğan ‘sığınmacı kozunda’ ısrarcı: Bu yükten nasibinizi alacaksınız

Erdoğan ‘sığınmacı kozunda’ ısrarcı: Bu yükten nasibinizi alacaksınız
Mart 02
13:09 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa’ya gitmek için sınır kapılarına giden sığınmacılarla ilgili olarak “Artık kapılar açılmıştır. Telefon üstüne telefon geliyor. ‘Bitti o iş, bu yükten nasibinizi alacaksınız’ dedim” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda gelişmelere ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Erdoğan, sığınmacıların sınıra dayanmasıyla ilgili net konuştu. Erdoğan Avrupa ülkelerine çağrıda bulunurken, “Artık kapılar açılmıştır, dün itibarıyla rakam ciddi manada yükseldi. Şimdi yine telefonlar. Telefon üstüne telefon geliyor. ‘Bitti o iş, bu yükten nasibinizi alacaksınız’ dedim” dedi.

Erdoğan Suriye’de yürütülen operasyon hakkında detayları paylaşırken, “135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 çok namlulu roketatar, 8 rejim helikopteri, 5 hava savunma rampası, 12 tank savar, 29 uçaksavar, 1 İHA, 7 mühimmat rampası, 9 mühimmat deposu olarak kullanılan bina, 2 uçak, 2 füze rampası ve 2 bin 557 rejim askeri ve yardımcıları etkisiz hale getirildi, öldürüldü. Sizlerden beklentimiz bu mücadeleye kendi alanınızdaki gayretlerinizle destek vermenizdir” dedi.

Putin ile gelişmeleri değerlendireceğiz

Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı ile gelişmeleri değerlendireceğini açıklarken, “Bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile bir araya geleceğiz. Şansölye Merkel’le bir telefon görüşmesi yapacağız. Yine dörtlü beşli zirve yapalım diyenler var. 5 Mart’ta da Moskova’ya gidip Sayın Putin ile gelişmeleri değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER