A3 Haber

Kadın cinayetleri raporu: Şubat’ta 22 kadın katledildi

Kadın cinayetleri raporu: Şubat’ta 22 kadın katledildi

Kadın cinayetleri raporu: Şubat’ta 22 kadın katledildi
Mart 02
13:45 2020

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020’nin Şubat ayında Türkiye’de en az 22 kadın cinayeti işlendiğini açıkladı.

A3 Haber Merkezi | Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 yılının Şubat ayında en az 22 kadın cinayetinin işlendiğini, 12 kadının şüpheli bir şekilde ölü bulunduğunu, 15 kadının ise neden öldürüldüğünün tespit edilemediğini açıkladı.

Kadınların ikisi ekonomik, beşi boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, arkadaşlık isteğini reddetmesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken katledildi.

Kadınlar çoğunlukla evlerinde katledildi

Kadınların onu ateşli silahlarla, dokuzu kesici aletle, ikisi darp edilerek, biri boğularak katledildi. Kadınların 13’ü evinde, üçü sokak ortasında, biri otelde, biri arazide, biri ıssız bir yerde öldürülürken, üç kadının nerede öldürüldüğü ise tespit edilemedi.

Platform açıklamasında, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER