A3 Haber

Adil Gür’ün ırkçı ve cinsiyetçi ifadelerine suç duyurusu

Adil Gür’ün ırkçı ve cinsiyetçi ifadelerine suç duyurusu

Adil Gür’ün ırkçı ve cinsiyetçi ifadelerine suç duyurusu
Mart 03
18:24 2020

A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür’ün canlı yayında sarf ettiği ırkçı ve cinsiyetçi ifadeler sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür hakkında, Habertürk TV canlı yayınında sarf ettiği ırkçı ve cinsiyetçi ifadelerle ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Gür, Habertürk TV’de canlı yayınlanan programda Rusya ile yaşanan gerilime dair konuşurken “Bizim dostumuz yok. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Ayı’dan post Ruslar’dan dost olmaz. Hem stüdyodaki hem ekran başındaki tüm kadınlardan özür dileyerek, Ruslar’dan dost başka türlü dost olur sadece yoksa siyasi anlamda bir dost olmasını bekleyemeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Orhan Nezih Olmaç, ırkçı ve cinsiyetçi sözleri sonrasında Adil Gür hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Olmaç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Zaten Rusya ve Suriye ile ilişkilerin sıkıntılı olduğu bu günlerde halkı bir şekilde galeyana getirecek, içerideki azınlık halkı veyahut farklı dine, ırka mensup vatandaşları tahrik edecek veya aşağılayacak birtakım açıklamaların yapılmasını kamu güvenliği ve kamu barışı açısından son derece zararlı görüyoruz” dedi.

“Halkı din ve düşmanlığa tahrik etmiştir”

Avukat Olmaç, savcılığa verdiği dilekçede “Şüpheli, ekran başındaki Rus asıllı kadınlarımızdan ve vatandaşlarımızdan özür dileyerek yani bilerek ve isteyerek açık bir şekilde Rus asıllı kadınları alenen ırk ve bölge farkı gözeterek aşağılamaktan çekinmemiş ayrıca son derece hassasiyet yaşadığımız şu günlerde Rus asıllı vatandaşlarımızı veyahut yabancıları açık hedef haline getirerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Bu suçu basın yoluyla ulusal kanalda tüm halka hitap ederken işlemiştir” cümlelerine yer verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER