A3 Haber

Akşener’den sert açıklama: Sen hâlâ eğleniyor musun Sayın Erdoğan?

Akşener’den sert açıklama: Sen hâlâ eğleniyor musun Sayın Erdoğan?

Akşener’den sert açıklama: Sen hâlâ eğleniyor musun Sayın Erdoğan?
Mart 03
10:58 2020

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, 34 askerin yaşamını yitirdiği İdlib saldırısından saatler sonra açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmada gülmesini sert sözlerle eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.Açıklamalarına İdlib’de meydana gelen saldırının ardından yaşamını yitiren Türk askerlerini anarak başlayan Akşener, “Sözlerime başlamadan evvel bugünkü konuşmamda alkışlamamınızı sizden rica ediyorum” dedi.

Akşener, İdlib’de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, “Biliyorsunuz, bundan birkaç gün önce, Sayın Erdoğan, ‘birkaç tane şehit’ diyordu. Bazı rakamları çok sever Sayın Erdoğan… Büyüme rakamları, yapılan yolların rakamları, açılan üniversite rakamları, toplanan vergi rakamları, inşaat rakamları… Bunlardan gülerek bahseder, çevresindekileri de güldürür. En acı günde bile, sevdiği rakamları sevmemezlik edemez Sayın Erdoğan. Ama, aynı zamanda bazı rakamları da hiç sevmez… İşsizlik rakamları, batan esnafın rakamları, kişi başına düşen milli gelir rakamları, borçlu insanımızın rakamları… Mesela elektriğe, doğalgaza gelen zam rakamlarını çok sever ama, İşçiye, emekliye yapılacak ücret zammı rakamlarını hiç sevmez. Yani yüzüne vurulan gerçekliğin rakamlarını sevmez, işine gelmeyince, sorumlusu olduğu gerçek rakamları bilmez, duymaz Sayın Erdoğan. Kaçar onlardan. Kimi zaman gülerek kaçar, kimi zaman susarak kaçar, kimi zaman kızarak kaçar. Nitekim ‘birkaç tane şehit’ dedikten birkaç gün sonra, 36 rakamını duyduğunda da, böyle yaptı Sayın Erdoğan. Güldü, güldürdü, o gülerken biz düşündük. O gülerken, biz kahrolduk. Yüreğimiz yandı, ruhumuz kavruldu. O güldükçe, güldürdükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin, Akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük. 36 oğlumuzu toprağa verdik, 1 oğlumuzu da bugün veriyoruz, Sen hala eğleniyor musun Sayın Erdoğan?” dedi.

Sen hala eğleniyor musun Erdoğan?

Akşener, Erdoğan’ının İdlib saldırısının ardından yaptığı açıklamayı hatırlatırken, “Mesela Bayram Teğmen. 2 ay önce babasını kaybetmişti. Cenazeden sonra gittiği berber arkadaşına demişti ki; “Arkadaşlarım orada çarpışıyor. Ben de döneceğim. Belki bu son tıraşım olur.” Öyle oldu. Sen hala eğleniyor musun Sayın Erdoğan? Mesela Batuhan Onbaşı. Şehit torunuydu. Daha 6 ay önce nişanlanmıştı. Yuva kuracaktı, çoluğa çocuğa karışacaktı. Şimdi karışamayacak. Sen hala eğleniyor musun Sayın Erdoğan?” dedi.

“Onlar ağlarken sen gülemezsin sayın Erdoğan”

Akşener, Erdoğan’ın askerlerin yaşamını yitirmesinin ardından açıklamasında güldüğüne işaret ederken, “37 oğlumuzu toprağa verirken, eğlenemezsin Sayın Erdoğan. 37 oğlumuzu toprağa verirken, dedikodu yapıp kıkırdayamazsın Sayın Erdoğan. 37 oğlumuzu toprağa verirken, ‘yol, köprü, tünel’ edebiyatı yapamazsın Sayın Erdoğan. Bizler, bu toprakların çocukları; Anaları, babaları, evlatları, kadınları ve erkekleri. Devletimizi sever, devletimizi sayar, devletimizi biliriz. Bayrağımızı yere düşürmez, düştüğü yerden kaldırır, düşürenlerden hesap sorarız. İnancımız da budur, fikrimiz de budur, zikrimiz de budur. Onlar, sen rahat uyu diye canını ortaya koyan, Türkiye var olsun diye sönen birer ateşti. Geride, vatan sağ olsun diyen babalar var. Geride, evlat hasretiyle yanan analar var. Geride, sevdiklerini kaybetmiş eşler, nişanlılar, sevgililer var. Geride, bir daha babasını göremeyecek evlatlar var. Onlar ağlarken sen gülemezsin Sayın Erdoğan” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER