A3 Haber

Bu da oldu: Stratejist Metin Gürcan, SETA direktörü ve Sabah yazarı Yalçın’ı düelloya davet etti

Bu da oldu: Stratejist Metin Gürcan, SETA direktörü ve Sabah yazarı Yalçın’ı düelloya davet etti

Bu da oldu: Stratejist Metin Gürcan, SETA direktörü ve Sabah yazarı Yalçın’ı düelloya davet etti
Mart 03
21:06 2020

Eski asker ve strateji uzmanı Metin Gürcan, SETA Strateji Araştırmaları Direktörü ve Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın’ı düelloya davet etti.

A3 Haber Merkezi- Eski asker ve strateji uzmanı Metin Gürcan, SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın’ı düelloya davet etti.

Metin Gürcan, yaptığı Twitter paylaşımıyla Hasan Barsi Yalçın’ı düelloya davet etti. Gürcan yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi; “Hasan Basri din….. onuruma, şerefli mesleğime hakaret ettiği ve beni kaçmakla itham ettiği için 5 Martta ister silah, ister bıçak ve isterse çıplak elle düelloya davet ediyorum. 5 Mart’ta İstanbul’dayım. Yeri ve zamanı onun seçmesini bekliyorum. Gelmeyen şeref….”

SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın da Metin Gürcan’ın paylaşımına yine Twitter üzerinden yanıt verdi. Yalçın yanıtında, “Hanımefendi çizgisini bozdu. Dengesi bozuldu” ifadelerini kullandı.

Metin Gürcan da bu yanıta; “Bak din… Bir sefer de onurlu ol. Arkadan iş çevirme. Beni takip et.. Görüşelim.. 5 Martta dediğin yer ve zamanda olacağım.. Senden haber bekliyorum..” yanıtını verdi.

Hasan Basri Yalçın da Gürcan’ın yanıtına “Apış arasından atıyor yine” paylaşımıyla yanıt verdi.

SETA, AKP iktidarında parladı

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) yöneticileri, AKP iktidarında AKP’nin önem verdiği araştırma kuruluşu olarak TV’lerde ve medyada bol bol kendilerine yer buldu. AKP, bir çok SETA yöneticisini bürokrat olarak çeşitli kamu kuruluşlarında görevlendirdi.

SETA hazırladığı rapor ile gazetecileri fişlemişti

SETA tarafından hazırlanan “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporda BBC Türkçe, DW Türkçe, VOA, Sputnik Türkiye, Euronews Türkiye gibi uluslararası yayın kuruluşlarında çalışan Türkiyeli gazeteciler, yaptıkları haberler ve sosyal medya paylaşımları üzerinden hedef gösterilmişti.

Raporda Evrensel, Birgün, Yeni Yaşam, T24, Bianet, Gazete Duvar gibi pek çok yayın kuruluşuna ait haberlerin sosyal medya üzerinden paylaşılması da suç olarak gösterilmek istenmişti. Gazetecileri fişleyen rapor kamuoyundan büyük tepki toplamıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER