Site icon A3 Haber

Arzum Onan: Zorluk yaşamayan kadın yoktur

Sanatçı Arzum Onan, “Kadın olup da bir zorluk yaşamayan sanırım yoktur. Hava karardığında kitapları göğsüme bastırarak koşa koşa eve gitmek, minibüsten gideceğim yere varmadan inmek durumunda kaldığım zorlu zamanlarım oldu” dedi.

14 yıl önce oyunculuk kariyerini sonlandıran ve heykel sanatına yönelen Arzum Onan’ın, hayatın her alanında daha çok kadın sesine ihtiyaç olduğu düşüncesini vurguladığı heykellerden oluşan ‘Kadın’ adını verdiği sergi, Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

“Hak ve özgürlükler kimsenin lütfü değil”

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi öncesinde sanatçı Onan, salonu dolduran sanatseverle kısa bir söyleşi yaptı. Bir kadın sanatseverin, “Kadın olarak korkularının ve yaşadığı zorlukların neler olduğu” sorusunu Arzum Onan şöyle yanıtladı; “Kadın olup da bir zorluk yaşamayan sanırım yoktur. Zorlu zamanlarım oldu, hava karardığında kitapları göğsüme bastırarak koşa koşa eve gitmek, minibüsten gideceğim yere varmadan inmek durumunda kaldığım zorlu zamanlarım oldu. Bir sürü örnek sıralayabilirim. Bunu heykellerimle anlatmaya çalışıyorum. Güçlüyüz ve hak ve özgürlükler kimsenin lütfü değil. Bir araya gelindiğinde her şeyi yapabileceğimize inanıyorum. Çok yol var ve bu nedenle umut çok önemli. Bir şekilde de yaptıklarımla bunu anlatmaya çalışıyorum.” (DHA)

Exit mobile version