A3 Haber

Oda TV Haber Müdürü ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Oda TV Haber Müdürü ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Oda TV Haber Müdürü ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu gözaltına alındı
Mart 04
07:42 2020

Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç hakkında gözaltı kararı verildi.

Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet Barış Terkoğlu, sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı.

Gözaltı kararının, “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı” başlıklı haber nedeniyle olduğu iddia edildi.

Ayı haber nedeniyle Oda TV muhabiri Hülya Kılınç da Manisa’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına tepkiler geldi.

İşte o tepkilerden bazıları: 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Barış Terkoğlu gazetecidir. Yapılan haberdir. Sabaha karşı gözaltı kabul edilemez” dedi.

“Barış, FETÖ’ye boyun eğmedi, kimseye eğmez” diyerek gözaltı kararına karşı çıkan Özkan şöyle devam etti: “Zulmünüz arttıkça çirkin ve katlanılmaz oluyorsunuz. Barış, şimdi İstanbul emniyette. Barış Terkoğlu yalnız değildir. Derhal serbest bırakılmalıdır. Türkiye’nin doğru, dürüst olarak tanıdığı bir gazeteciyi sudan bir gerekçe ile sabaha karşı 04:00’da evinden gözaltına aldırmak savcılık mı? Daha akıllanmadınız mı? Özgürlükleri katlederek ne geçiyor elinize? Kim istiyor bunu? Sabah çağır gelsin ifadesini versin. Zulmünüz batsın.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Libya’da şehit olan MİT mensubunun bilgileri deşifre edildi diye Barış Terkoğlu gözaltında. İnsanın aklıyla alay etmeyin. Bu kişiyle ilgili haberler 1 hafta önce yapıldı. Üstelik Odatv soyadını kısaltarak haberi yaptı. Buna rağmen gözaltı. FETÖ tarzı bir kumpasla karşı karşıyayız” diyerek Terkoğlu’na destek verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, “Kamuoyuyla daha önce paylaşılan bir bilgiyi ifşa etmekle suçlanan gazeteci Barış Terkoğlu sabaha karşı 04.00’de gözaltına alındı. Birçok farklı mecrada haber olan bir olay için gözaltı neden?” diye sordu.

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer, “Fotoğraflı, ismi açık biçimde yazılı haberden 1 hafta sonra üstelik soyadı şifreli yazılarak yapılan haber gerekçesiyle Barış Terkoğlu’nu gözaltına alacaksınız, sonra da basın özgürlüğü falan diyeceksiniz. 9 yıl sonra yeni bir Odatv kumpası…” açıklamasında bulundu.

HDP Milletvekili Ahmet Şık, Terkoğlu’nun gözaltına alınmasını “Milletvekili Ümit Özdağ’ın 1 hafta önce Meclis’te basın toplantısıyla duyurduğu, Yeniçağ’ın daha önce haberleştirdiği, köy muhtarı ve meslektaşlarının sosyal medyada fotoğraflarla duyurduğu bir olay haber yapılınca Barış Terkoğlu trollerin hedef göstermesinden sonra alınmış” sözleriyle eleştirdi.

Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, “Gece Barış Terkoğlu gözaltına alınmış. Barış, sizin kumpaslarınıza boyun eğmedi, eğmez..” diye tepki gösterdi.

Gazeteci Toygun Atilla “Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasını anlayamıyor ve kabullenemiyorum.  Serbest bırakılacağına dair inancımı ise koruyorum” dedi.

Avukat Celal Ülgen, gözaltı işleminin hukuksuzluğuna dikkat çekerek “Sabahın bu saatinde kapıyı gene sütçü değil polis çaldı. Barış Terkoğlu gazetecilik yaptığı için gözaltına alındı. Şu anda Vatan caddesinde Emniyet Müdürlüğünde. Savcılar gene yaptı yapacağını. İktidarın sopası gibi davranmamak gerekir. Avukat arkadaşlarım yanında Barış’ın…” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Kemal Göktaş, “Başka bir memlekette yapılsa yer yerinden oynardı’ dediğimiz haberler için Türkiye’de tarife belli: Sabaha karşı ev baskınıyla gözaltı…” diyerek Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’na gözaltı gerekçesi yapılan şehit olan MİT mensubu haberinin önemine dikkat çekti.

Sanatçı Orhan Aydın “Savaşa hayır demek yasaklanıyor, sınırda sefalet içindeki sığınmacıların haberlerini yapan 9 gazeteciye kelepçe takılıyor ve yalnızca gerçeğin peşindeki yazar-gazeteci  evi basılarak gözaltına alınıyor. Bunun adına adalet, yaşatılanlara basın özgürlüğü deniyor!” dedi.

Gazeteci Gökhan Özbek de “Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alındı. Kendisi şu an İstanbul Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde. Şehit olan MİT mensubu haberi ile ilgili gözaltı yapıldığı öğrenildi. Sabaha karşı gözaltı geleneği(!) maalesef devam ediyor!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, “Biliyoruz, FETÖ nün bir zamanlar ortağıydınız, onların geceyarısı gazeteci alma yöntemlerine hiç de yabancı değil, hatta destekçisiydiniz. Ama bu utanç verici uygulamadan vazgeçin artık @baristerkoglu gazetecidir, gazetecilik Anayasal teminat altındadır. Barış’ı serbest bırakın!” diyerek Terkoğlu’na özgürlük çağrısında bulundu.

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, Terkoğlu’na desteğini şu sözlerle dile getirdi: “Yine sabahın kör karanlığı yine gazeteci gözaltısı. Gazetecilerin başta İdlib olmak üzere söz söyleme hakkı vardır. Tüm gazeteciler hegemonyanın, rıza üretiminin parçası olmak zorunda değil. Gazetecilere özgürlük. Dün olduğu gibi bugün de Barış Terkoğlu’nun yanındayım.”

Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon “Barış Terkoğlu gibi bir gazetecinin yaptığı haber yüzünden gözaltına alınması büyük bir rezillik… Barış Terkoğlu bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.

Yazar Barış Zeren, gözaltının hukuksuzluğunu şöyle belirtti: “Odatv haberi Mit’çiyi filan deşifre etmiyor. Bir hafta önce açık isimle zaten yapılmış bir haber. Hatta odatv isim kodlayarak yapmış.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER