A3 Haber

Oda TV’ye erişim engeli

Oda TV’ye erişim engeli

Oda TV’ye erişim engeli
Mart 05
23:31 2020

Oda TV haber müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Oda TV’ye erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Oda TV’nin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç, sitede yer alan,Libya’da yaşamını yitiren MİT mensubu ile ilgili haber nedeniyle saatlerce gözaltında tutulmuş; çıkarıldıkları 4. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmışlardı.

Ardından yayın yönetmeni Barış Pehlivan da ifadeye çağrılmıştı.

Siteye an itibariyle giriş yapılamazken; giriş yapmaya çalışan kullanıcılar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun idari tedbir kararı ile karşılaşıyor.

“Süreci takip edeceğiz”

Barış Terkoğlu’nun avukatı Kazım Yiğit Akalın ise Türkiye’de kararın ilk olduğunu belirterek “Karar için Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurulması gerekiyor. Süreci takip edeceğiz, yarın Barış Pehlivan’ın ifadesi için adliyede olacağız” dedi.

CHP’den tepki: Sözün bittiği yerdeyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Odatv’ye erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özkan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Kendilerinden olmayana yaşam hakkı yok” diye yazdı.

Özkan’ın açıklaması şu şekilde:

“Korkunç! Sözün bittiği yerdeyiz. Kendilerinden olmayana yaşam hakkı yok. Odatv yi idari kararla kapattılar. Artık yeni bir aşamadayız.

Türkiye’yi fikren ve iletişim kanalları açısından çölleştiriyorlar. Gazetecilik onlara asla yenilmeyecek.Baskı döneminde yeni aşamadayız.”

 

CHP’li Özkan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bir videosunu paylaşarak, “Terör siteleri açık Odatv kapalı. Çok değil 2 ay önce internete özgürlük getirdik diyordunuz. İki ayda düştüğünüz duruma bakın! 4 Ocak 2020 Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Bir suç oluşturan internet sitesinin tamamının değil sadece o içeriğin çıkartılması için düzenleme yaptık” diye yazdı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER