A3 Haber

Cezaevindeki kadınlar için, 8 Mart’ta açık görüş kararı

Cezaevindeki kadınlar için, 8 Mart’ta açık görüş kararı

Cezaevindeki kadınlar için, 8 Mart’ta açık görüş kararı
Mart 06
09:50 2020

Adalet Bakanlığı, kadın hükümlü ve tutukluların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açık görüş yapabilmesine imkan sağlanacağı duyuruldu.

A3 Haber Merkezi- Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarına genel bir talimat göndererek kadın hükümlü ve tutukluların, 8 Mart’ta aileleri ve birinci derecedeki akrabalarıyla açık görüş yapabilmesine imkan sağlanacağını duyurdu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül imzalı genel yazıyla gönderilen talimata göre, ceza infaz kurumlarında bulunan tüm kadın tutuklu ve hükümlüler, açık görüşten faydalanabilecek. Kadın tutuklu ve hükümlüler, 8 Mart’ta anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleri ile görüşebilecek.

Açık görüşten kapalı cezaevlerinde bulunan dokuz binden fazla kadın hükümlü ve tutuklu faydalanacak. Açık görüşler, yetişkin hükümlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla, çocuk hükümlü ve tutuklular için bir saatten az ve üç saatten fazla olmamak üzere 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yaptırılacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER