A3 Haber

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı
Mart 06
20:05 2020

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki ifadesi sona ermesinin ardından mahkeme Pehlivan’ın tutuklanmasına karar verdi.

Önceki gün Oda TV sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından bugün de Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında aynı haberden dolayı tutuklama kararı verildi.

Savcılık, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etmişti. Barış Pehlivan, tutuklama talebiyle 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Pehlivan’ın Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusu saat 19.14 itibariyle bitti. Mahkeme, Barış Pehlivan’ın tutuklanmasına karar verdi.

Kararın ardından ilk açıklama

Barış Pehlivan kararın ardından, “Bu hukuksuzluğunuzun perde arkasını da yazacağım, hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Neler oldu?

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından ifadeye çağrılan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın savcılığa ifade verme işlemi tamamlandı.

Pehlivan, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci’ye ifade verdi. İfade işleminin bitmesinin ardından savcı kararını verdi.

Pehlivan, savcılık tarafından tutuklama talebiyle 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Pehlivan, karardan sonra “Kendinize iyi bakın” dedi.

Pehlivan, İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada Odatv’ye getirilen erişim engeline ve Barış Terkoğlu’nun sabaha karşı evinden gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

“BTK kararıyla okuruna ulaşamayan Odatv’nin yayın yönetmeniyim”

Pehlivan, “Barış Terkoğlu ve biz 19 ay Silivri cezaevinde tutuklu kaldık ve o duvarları aşıp çıktık gazeteciliğe devam ettik. Biz 2011 Türkiye’sinde bunları yaşarken Odatv kapatılmadı. FETÖ, Odatv’yi kapatmadı. Ama bugünün hükümeti, bugünün devlet erkleri Odatv’yi kapattı. Ben şu an BTK’nın idari tedbir ve geçici olarak kapattığı iddiasıyla okuruna ulaşamayan Odatv’nin yayın yönetmeniyim. Burada Barış’ın da şüpheli olduğu davanın büyük ihtimalle sanığı olacağım. Onun için çağırdılar. İfadeye vermeye geldim. Bana yapılan usulün aynısı Barış Terkoğlu’na da yapılabilirdi. Tıpkı Fettullahçılar gibi sabahın dördünde o eve polis gitmeyebilirdi” diye konuştu.

 

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER