A3 Haber

Torpilin yoksa yazılı sınavın da önemi yok: Mülakat mağduru öğretmenler

Torpilin yoksa yazılı sınavın da önemi yok: Mülakat mağduru öğretmenler

Torpilin yoksa yazılı sınavın da önemi yok: Mülakat mağduru öğretmenler
Mart 06
22:53 2020

Öğretmen olabilmek hayaliyle okulunu bitiren ve KPSS’ye girip yüksek puan alan öğretmen adayları ocak ayında Sözleşmeli Öğretmenlik için yapılan mülakat sonuçlarına isyan ediyor. Öğretmen adayları KPSS’de yeterli puanı almalarına rağmen mülakatlar sonucu düşük puan verilerek atanmaya hak kazanamamıştı. Sonuçlara itiraz etmek için 26-28 şubat tarihlerinde MEB kurumlarına akın eden adaylar bugün Ankara Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavı itiraz sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medyada MEB’e sert tepki gösterdiler.

A3 Haber Merkezi | KPSS’ye girip yüksek puan alan öğretmen adayları ocak ayında Sözleşmeli Öğretmenlik için yapılan mülakatlara katılarak hayallerini gerçekleştirme peşinde koştular. Fakat öğretmen adayları KPSS sonuçlarının yeterli olmasına rağmen mülakatlar sonucunda atanmaya hak kazanamamalarına tepki gösteriyor. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçlarına dilekçeler vererek itiraz etti. Bugün Ankara Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavı itiraz sonuçları açıklanmasının ardından öğretmen adayları sosyal medyada isyan ettiler. Yurttaşlar #MülakatMağduruÖğretmenler etiketiyle binlerce paylaşım yaparak öğretmen adaylarına destek verdi.

“Torpilimiz yok diye mi bu durumdayız”

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğretmen adayları sosyal medyada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a tepki gösterdiler. Öğretmen adayları sosyal medyadan “Torpilimiz olmayışı nedeniyle mi bu durumdayız”, “Neden hakkım yendi? Neden elendim? Neden emeğim hiç edilmeye çalışılıyor?” “Hani emeğimiz emanetiniz” diyerek yaşadıkları haksızlıkları haykırdılar.

CHP’den öğretmen adaylarına destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da sosyal medya hesabından açıklama yaparak öğretmen adaylarına destek çıktı.

CHP’li Kaya’nın açıklaması şu şekilde:

“Mülakatta ne Danıştay kararına uyuldu, ne de TBMM Eğitim Komisyonunda alınan kararlara. KPSS’den yüksek puan alan öğretmen adaylarına, düşük puan verilerek elendi. Uygulama ne hukuki ne de insani.Hakları gaspedilen kişilerin hakları iade edilmelidir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER