A3 Haber

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen üç gazeteci hakkında karar verildi

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen üç gazeteci hakkında karar verildi

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen üç gazeteci hakkında karar verildi
Mart 06
20:17 2020

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam Gazetesi yöneticilerinden Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Üç gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam Gazetesi yöneticilerinden Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Libya’da yaşamını yitiren bir MİT mensubunun cenaze töreninin haberleştirilmesine ilişkin soruşturmaya dahil edilen dört gazeteciden üçüne tutuklama talep edildi.

Odatv’de MİT mensubunun cenazesine dair haberin yayınlanmasının ardından, sitenin yayın yönetmeni Barış Pehlivan, haber müdürü Barış Terkoğlu ve haberde imzası bulunan muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, bugün cumhuriyet başsavcı vekilinin arandığını, kendisinin ifadeye çağrıldığını dile getirdi. Ağırel, Twitter’daki mesajında, Libya’da hayatını kaybeden güvenlik görevlilerinin fotoğraflarının kendisinden önce başka kişiler tarafından paylaşıldığını ifade etti.

Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, kendisi ve yazıişleri müdürü Aydın Keser ile gazete çalışanı Semiha Alankuş’un ifadeye çağrıldığını kaydetti.

Dört isim de savcılık tarafından sorgulandı. Yeni Yaşam editörü Alankuş, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ferhat Çelik, Aydın Keser ve Murat Ağırel, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Serbest bırakıldılar

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen gazeteciler Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında karar verildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER