A3 Haber

Şaban Vatan, DHA’nın ‘Rabia Naz’ın adli tıp raporu açıklandı’ haberini yalanladı

Şaban Vatan, DHA’nın ‘Rabia Naz’ın adli tıp raporu açıklandı’ haberini yalanladı

Şaban Vatan, DHA’nın ‘Rabia Naz’ın adli tıp raporu açıklandı’ haberini yalanladı
Mart 07
08:48 2020

Rabia Naz’ın ölümü hakkında Hacettepe Üniversitesi’ne ait olduğu belirtilen bir rapor yayımlanmıştı, ancak Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan söz konusu raporun Hacettepe Üniversitesi’ne ait olmadığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Halk TV’den Neslişah Bozkurt’un haberine göre Giresun’un Eynesil ikçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili gerçekleri karartma çalışmaları devam ediyor.

Dün DHA’nın sabah saatlerinde yayımladığı habere göre, Hacettepe Üniversitesi Adli Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nergis Cantürk’ün Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin adli tıp ve kriminal raporlarını inceleyerek hazırladığı raporu Meclis komisyonuna ulaştığı iddia edilmişti.

Ancak Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, DHA’nın haberini yalanladı.

Vatan, “Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Ali Rıza Tümer hocam ile yaptığım görüşmede Hacettepe Üniversitesi’nin tek bir raporu olduğunu onun da araç çarpması sonucu olan raporun olduğu bilgisini aldım” dedi.

Hacettepe Üniversitesi’nin raporu şu şekilde:

Şaban kızı, 16.10.2006 doğumlu Rabia Naz Vatan’ın dosyasının Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda; Literatür incelemesi ve tıbbi değerlendirme kısımlarında da belirtilen nedenlerden dolayı Rabia Naz Vatan’da saptanan ve ölü muayene tutanağı ve otopsi raporunda belirtilen bulguların trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatini bildirir Adli Tıp raporudur.

Bunun ardından, Şaban Vatan, DHA’nın haberine suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Suç duyurusu tutanağı şu şekilde:

Bugün saat 8.29 sıralarında DHA Twitter sosyal medya üzerinden öz kızım, Rabia Naz Vatan hakkında yalan haber yaparak aynı zamanda TC Rabia Naz Vatan başta olmak üzere tüm çocuk ölümleri izleme komisyonuna son zamanda sunulmuş olan Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Nergis Cantürk mütalaasını Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından sunulmuştur diye haber yapmış olduğu ortaya çıktı, yapmış olduğu haber Hacettepe Üniversitesi’nin tek bir mütalaası olmasına rağmen ikinci bir mütalaa sunmuş gibi aynı zamanda da resmi olarak savcılık dosyasında da olan mütalaa durumu sunmuş gibi lezyonlarını belirtmiş olduğu mütalaa raporunu yalanlama haberi yapmıştır.

Baba Şaban Vatan’ın açıklamaları

Şaban Vatan halktv.com.tr’ye konuştu:

Rabia Nazımızla ilgili Meclis Komisyonuna sunulan rapor skandalı haberi yalan çıktı. Sayın vekillerimizle de görüşme yaptım. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Adli Tp Anabilim Baskanı Prof. Ali Rıza Tümer Hocayla da görüşme yaptım. Hacettepe’nin tek raporu var o da araç çarpması sonucunu beyan eden rapor. Başka rapor olmadığını belirtti sayın hocam. Demirören Haber Ajansı’nın haberi, Hacettepe üniversitesinin raporunu çürütme algısı olduğu ortaya çıktı. Belirtilen rapor sadece not gibi ve tek uzmanın beyanından oluşuyor, Ankara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi imiş. Bugün DHA’nın verdiği mütalaanın Hacettepe Üniversitesi ile hiçbir alakası yok. Demirören Haber Ajansı bunu Hacettepe diye sunuyor. Yüksekten düşme iddialarında karşımıza sürekli Rabia Naz’ın çantası çıkıyor. Ancak çantanın oraya sonradan getirildiği çok açık. Öncelikle Eynesil’de görev yapan inceleme polisleri ve amir bunu yalanladı. Ancak sürüldüler ya da ceza aldılar. Görevli bekçi Mehmet  Bodur, ilk inceleme yapıldığı esnada görevli olarak apartmanın giriş kapısında bekletildi. 20:00 civarı incelemeyi apartmanda bitirdiler bana da saat 20:00 civarı inceleme bitti haberi geldi. İnceleme yapan Selim Aktaş tutanağına inceleme esnasında çantayı bulmuş gibi belirtmişti çantayı bulanları da tutanağa yazmamıştı. Bize de bizzat ben buldum okul çantasını demişti. Lakin son ifadesinde durumunu itiraf etmiş. İnceleme esnasında okul çantasının olmadığını, inceleme bittikten sonra karakola geçtiğini  karakola haber geldiğini okul çantasının bulunduğuna dair. Tekrar apartmana gidip okul çantasını teslim aldığını beyan etmiş. Rabia’nın araç çarpması sonucu öldüğünün en büyük ispatı aracın lastik izleri. Bu lastiğin markası, kimyası araştırılmalı. DHA daha önce de yüksekten düşme ile ilgili haber yapmıştı. Bu haber de yalanlanmıştı. Bilinçli olarak Rabia Naz’ın ölümünün yüksekten düşme ile ilgili olduğunu iddia ediyorlar. Ama her rapor birbirinden çelişkili şeylerle dolu. Hükümetten hiç kimse ile görüşemiyorum yalnızca muhalefet partileriyle görüşüyoruz. AKP’den yalnızca bir kişiyle görüşebildim o da benim ısrarlarımla oldu. Görüştüğüm kişi Cengiz Aydoğdu. Görüşmeden hiçbir sonuç alamadım. Gereğinin yapılacağını söylediler ancak bu konuda hiçbir adım atmıyorlar. Muhalet partileriyle rahatlıkla görüşebiliyorum. Uzmanlarla da görüşüyorum. Uzmanlar şunu söylüyorlar, yüksekten düşme ile gerçekleşen ölümlerde eğer 2. kattan düşme gerçekleştiyse kalça üstüne, 3. kattan düşülmüşse ise vücutta ona göre bir konumlanma gerçekleşiyor; Rabia’nın 4. kattan düştüğünü iddia ediyorlar ancak Rabia’nın böyle bir pozisyonu yoktu. Rabia’da topuk kırığı olduğu tespit edildi ve kanamanın en çok gerçekleştiği yer de topuk dolayısıyla araç çarpması sonucu topuğun kırıldığını düşünebiliriz. Rabia’nın ölümünde delilleri karartmaya çalışıyorlar ama gerçekler elbet açığa çıkacaktır. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sonuç alana kadar da devam edeceğiz. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER