A3 Haber

Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ tartışmasını yeniden açtı: İhaleye çıkılıyor

Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ tartışmasını yeniden açtı: İhaleye çıkılıyor

Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ tartışmasını yeniden açtı: İhaleye çıkılıyor
Mart 08
17:53 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni’nde yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul projesinin yakın zamanda ihaleye çıkacağını duyurdu.

Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tartışmalı Kanal İstanbul projesinin yakın zamanda ihaleye çıkacağını açıkladı.

Erdoğan, Kanal İstanbul’u Türkiye’ye kazandırmakta kararlı olduğunu belirtirken, “Kanal İstanbul Projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. 2011 yılında ilk kez milletimizle paylaştığımız bu projeyle ilgili olarak her türlü etüt çalışmasını yaptırdık. Bugüne kadar 11 farklı üniversiteden ve çeşitli kamu kurumlarına mensup 200’e yakın bilim adamı bu projeyi inceledi. Bu proje Türkiye’nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır. İstanbul ve Türkiye’ye hizmette hiçbir engel tanımıyor, hiçbir mazerete izin vermiyoruz. Tek derdimiz bu ülkeye uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Birileri istemese de Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız” dedi.

“Aybüke öğretmen istiklal mücadelemizin günümüzdeki bayraktarıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında terörö örgütü tarafından hedef alınan ve yaşamını yitiren Aybüke öğretmeni de anarken, “Terör örgütleri tarafından haince şehit edilen Aybüke öğretmen istiklal mücadelemizin günümüzdeki bayraktarlarıdır. Cumhuriyetimizi bugünlere kadınlarımızın fedakarlığı ile getirdik. Baskıcı, ayrımcı politikalara biz son verdik. Bundan sonra da kadınlarımızı dışlayan faşist zihniyete geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER