A3 Haber

Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim’de buluşan kadınlara polis müdahalesi

Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim’de buluşan kadınlara polis müdahalesi

Feminist Gece Yürüyüşü için Taksim’de buluşan kadınlara polis müdahalesi
Mart 08
20:54 2020

İstanbul’da Feminist Gece Yürüyüşü’nün yapılacağı Taksim bariyerlerle çevrildi. İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm yolların kapalı olacağını açıklamıştı. Engellere rağmen kadınlar Taksim’de toplanmaya başladı ancak polis müdahale etti.

İstanbul’da kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden Feminist Gece Yürüyüşü için İstanbul Valiliği’nin yasak kararına rağmen toplandı.

Beyoğlu’nun Taksim meydanına çıkan yolları sabah saatlerinden itibaren polis barikatı ile kapatılmış durumda. Ayrıca Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim çıkışları da tamamen kapatıldı. Polis barikatına ulaşan kadınlar “Barikatı aç” sloganları attı.

Kadınlar ile polis arasında arbede çıakrken polis yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kadınlara sert müdahale etti.

Feminist Gece Yürüyüşü İnisiyatifi yazılı bir açıklama yaparak “8 Mart yasaklanamaz” dedi. Gece yürüyüşünün her sene türlü bahanelerle yasaklanmaya çalışıldığını hatırlatan kadınlar “Feminist isyanımızdan, umutlarımızdan, birlikteliğimizden, neşemizden, arzularımızdan geri adım atmaya hiç niyetimiz yok” dedi.

Kaftancıoğlu da katıldı

Kadınların İstanbul’da yaptığı yürüyüşe CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

 

Gözaltılar var

Polis Sıraselviler caddesinde sloganlarla bekleyen kadınlara müdahalede bulundu. Polis plastik mermi ve biber gazı ile kadınları dağıtmaya çalışırken, bir diğer taraftan kadınlara polis kadınları gözaltına aldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER