A3 Haber

Tutuklanan Murat Ağırel: Korkmayın, Mustafa Kemal’in devrimlerine sarılın

Tutuklanan Murat Ağırel: Korkmayın, Mustafa Kemal’in devrimlerine sarılın

Tutuklanan Murat Ağırel: Korkmayın, Mustafa Kemal’in devrimlerine sarılın
Mart 08
19:50 2020

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama kararı verildikten sonra yaptığı açıklamada, “Korkmayın! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Pelikan’dan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın” dedi.

Savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle gözaltı kararı çıkarılınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama kararı verdi.

Çuma günü savcılığa ifade veren Ağırel, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Karara savcılığın itirazını değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanma talebiyle yakalama kararı çıkarttmıştı. Bunun üzerine Ağırel sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.Ağırel, emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, sorgusunun ardından Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi.

“Mücadeleden vazgeçmeyin”

Ağırel, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, “Burada tutuklanan kesinlikle ben değilim. Bağımsız Türk yargısıdır. Bir Murat tutuklanır bin tane Murat gelir. Sakın ha sakın parasızlıktan intihar eden halkın hakkını savunmaktan vazgeçmeyin. Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti Pelikan’dan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın. Daha çok çalışın, daha çok anlatın” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER