A3 Haber

CHP’den emeklileri ilgilendiren kritik teklif: 2 bin TL’ye yükseltilmeli

CHP’den emeklileri ilgilendiren kritik teklif: 2 bin TL’ye yükseltilmeli

CHP’den emeklileri ilgilendiren kritik teklif: 2 bin TL’ye yükseltilmeli
Mart 09
14:17 2020

Emeklilere, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda verilen bin TL, enflasyonun da etkisiyle eridi. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, bayram ikramiyelerinin iki bin TL’ye yükseltilmesini istedi.

Her geçen gün artan enflasyon, emeklinin maaşını kuşa çevirdi. Hayat pahalılığı ve geçim derdiyle beli bükülen emeklinin bayram ikramiyesi de zamlara bağlı olarak eridikçe eridi. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen bin TL’nin alım gücü, her gün biraz daha düşüyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emekli, dul ve yetimlere verilen bayram ikramiyelerinin iki bin TL’ye yükseltilmesini istedi.

Akın, enflasyona dikkat çekerken, “İktidara göre enflasyon yüzde 12 ama vatandaşımızın enflasyonu yüzde 9. O nedenle, emeklilerimize, dul ve yetim maaşlarına önümüzdeki Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek ikramiyeler, her bayram için en az iki bin TL olmalıdır” dedi.

“Açlık sınırının altında maaş alıyor”

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin giderek eridiğini vurgulayan Akın, “Emeklilerimiz yoksulluk, hatta açlık sınırının altında maaş alıyor. Yıllarca ülkesine hizmet veren emeklilerimiz, ne yazık ki hak ettiklerini alamıyor. Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri üç yıldır arttırılmadı. Bayram öncesinde bu artış hem emeklinin hem de esnafın yüzünü güldürecektir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER