A3 Haber

Kavala ‘casusluk’ suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi

Kavala ‘casusluk’ suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi

Kavala ‘casusluk’ suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi
Mart 09
21:58 2020

Osman Kavala hakkında yeni bir soruşturma açıldı. Kavala’nın “casusluk” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Gezi Parkı davasında beraat etmesinin ardından 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınan iş insanı Osman Kavala, 19 Şubat’ta çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etme” suçlamasıyla yeniden tutuklanmıştı.

Kavala hakkında yeni soruşturma

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Kavala’nın hakkında yeni bir soruşturma açıldığı öğrenildi.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın Twitter hesabından duyurduğu gelişmeye göre, söz konusu soruşturma kapsamında “casusluk” suçlaması yöneltilen Kavala, tutuklama talebiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan Kavala’nın ifadesinin alındığı belirtildi.

Tutuklama kararı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında “siyasal veya askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklama kararı verildi.

15 Temmuz soruşturmasında ABD’li Henri Jak Barkey ile irtibatı, “darbe girişimine destek” olarak nitelenen Kavala, bu kez de yine Barkey ile irtibatı nedeniyle “Devletin gizli kalması gereken belgelerini siyasal ve askeri casusluk nedeniyle temin etme” ile suçlandı. İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği, HTS kayıtlarında Barkey ile görüşmesine rastlanmayan Kavala’yı buna rağmen tutukladı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER