A3 Haber

Sağlık Bakanı Koca: Şüpheli hasta sayısında artış var ancak sonuçlar negatif

Sağlık Bakanı Koca: Şüpheli hasta sayısında artış var ancak sonuçlar negatif

Sağlık Bakanı Koca: Şüpheli hasta sayısında artış var ancak sonuçlar negatif
Mart 09
16:46 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca şu ana kadar Türkiye’de tespit edilen bir koronavirüs vakası olmadığını söyledi.

Bakan koca şu ana kadar Türkiye’de tespit edilen bir koronavirüs vakası olmadığını söyledi.

İşte Koca’nın açıklamalarından satır başları:

  • İlk olarak Çin’de tespit edilen sonra Güney Kore’ye yayılan bir virüs. İran ve İtalya’nın ardından yayıldı. Öncelikle buradan göstereyim; Çin’in Vuhan kentinden başlayıp devamında Tayland, Japonya, Güney Kore ve az vaka olmakla birlikte ABD’de görüldüğünü biliyoruz.
  • Çin dışına bu dönemde özellikle erken dönemde sınırlarımızı tespit olarak kapatmıştık. Herhangi bir yabancının gelişine izin vermedik. Ve bu dönemde de özellikle İran bölgesini yoğun olarak görüyoruz.
  • 9 Mart’ta ise görüldüğü ülkeleri şöyle göstermek istiyorum. Özellikle Çin’e karşı etkin tedbir anlamında uçuşlarımızı o dönemde kesmiştik. Devamında İran’da yoğun bir salgın belirginleşince o dönemde de hiç düşünmeden erken dönemde sınırlarımızı kapatmış, havayolunu da kapatmıştık.
  • Eğer, karantinaya alınmış olsaydı İran’a ve bölgeye yayılmayacaktı. Bütün İran’a yayılmasıyla birlikte bölge için risk oluşturdu. Bütün İtalya’yı kuşattığı gibi süreçte bu dönemde Avrupa maalesef hiçbir tedbir almadı. Ağır davrandı ve ağır davranmaya devam ettiğini görüyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER